Στη φιλόξενη αίθουσα του Ιεραποστολικού Συνδέσμου «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός», την Κυριακή 26 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ιεραποστολική σύναξη με ομιλητή τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομο (Μαϊδώνη) και θέμα: «Η Ιεραποστολή του π. Κοσμά Γρηγοριάτη ως πρότυπο Ιεραποστολής».

Όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το σπουδαίο ιεραποστολικό έργο του Ιεραποστόλου του Κονγκό π. Κοσμά Γρηγοριάτη, με τον οποίο ο ομιλητής συνδεόταν με προσωπική φιλία από τα νεανικά του χρόνια.

Στην εμπνευσμένη ομιλία του ο Θεοφιλέστατος κ. Χρυσόστομος κατέδειξε τον χαρακτήρα, την αγωνιστικότητα, αλλά και την συγκλονιστική καθημερινότητα του μεγάλου αυτού Ιεραποστόλου, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε εκτενώς στις γενικότερες αρχές που διείπαν τη δράση αυτού του πολυτάλαντου εργάτη του «αμπελώνος του Κυρίου».

Καταληκτικά αναφέρθηκε στη γεμάτη αυταπάρνηση προσφορά και τη μαρτυρική τέλος θυσία του π. Κοσμά, του οποίου η ζωή και το έργο αποτελούν μέχρι σήμερα πρότυπο για όλους τους σύγχρονους Ιεραποστόλους, που αγωνίζονται για τη «σπορά» του λόγου του Θεού στους νεοφώτιστους Αφρικανούς.

Η καθηλωτική ομιλία του Θεοφιλεστάτου ολοκληρώθηκε με την προβολή φωτογραφικού υλικού από το επιτελούμενο στην Ιερά Επισκοπή Μπουκόμπας ιεραποστολικό έργο και την ευθυνοφόρο διακονία του στην Ιερά Επισκοπή Ρουάντα, η οποία προσφάτως περιήλθε στην ποιμαντική και πνευματική του δικαιοδοσία.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.