Λυπούμαστε που αναγκαζόμαστε να σας ενοχλήσουμε για ένα θέμα που δεν θα έπρεπε καν να υπάρχει, λόγω της αδιάβλητης όπως όλοι ελπίζουμε Δικαιοσύνης. Αλλά είμαστε αγανακτισμένοι από την λειτουργία του “συστήματος”.

Μένουμε στην Γλυφάδα για χρόνια, εκκλησιαζόμαστε αρκετά συχνά και είμαστε συνεργάτες της τοπικής εκκλησίας, ώστε να μπορούμε να έχουμε άποψη για τα εδώ τεκταινόμενα.

Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε από τα μέσα ενημέρωσης, για τις πολλές “παρανομίες” που έγιναν στην εκλογή του Μητροπολίτη Γλυφάδας στις 20-3-2019 και γιατί ο Μακ. Αρχιεπίσκοπος «άλλαξε, με κολλημένα ψηφοδέλτια και παράνομη επανακαταμέτρηση, την εκλογή από έναν άξιο και εκτός κυκλωμάτων κληρικό, για να βγάλει τον δικό του με τον οποίο έκαναν, κάνουν και προγραμματίζουν να κάνουν το ξεπούλημα των φιλέτων της εκκλησίας στα νότια προάστια», όπως σε σειρά δημοσιευμάτων αναγράφεται.

Για την καθ’ όλα “ύποπτη” εκλογή έχουν προ διετίας προσφύγει στο ΣτΕ 8 ενορίτες ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης καθώς και ο Δήμαρχος Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Γρηγόριος Κωνσταντέλος.

Επιτέλους στις 4-2-2021 συζητήθηκε η προσφυγή μετά από 4 αναβολές !!! (8-11-2019, 6-2-2020, 4-6-2020 και 1-10-2020).

Οι δικηγόροι μας είπαν να κάνουμε υπομονή, ότι έτσι είναι τα δικαστήρια, αλλά πώς αντέχει κανείς τέτοια αδικία και εμπαιγμό, όταν μάλιστα ο Σεβ. Αντώνιος μας επέβαλε το επιτίμιο της ακοινωνησίας επειδή περιπέσαμε λέει στα Κανονικά παραπτώματα της Φατρίας και της Τυρείας κατά του Επισκόπου μας!!!

Συνεχώς δε από “εκκλησιαστικά χείλη” ακούγεται ότι : «κανονίσαμε να παίρνουμε πολύμηνες αναβολές και μετά να δικαστεί και στην Ολομέλεια του ΣτΕ και εκεί με συνεχείς αναβολές πάλι να ξεχαστεί το θέμα και ο Αντώνιος να εδραιωθεί στην Μητρόπολη κι ας είναι παράνομα εκλεγμένος» !!!

Η δικαιοσύνη είναι τυφλή λένε, ελπίζουμε να είναι και κουφή στις πιέσεις από θεσμικούς και εξωθεσμικούς παράγοντες, από πολιτικούς και εκκλησιαστικούς κύκλους, αλλά και κυβερνητικά πρόσωπα! Να είναι πράγματι αδέκαστη και να αποδίδει το ορθό και το δίκαιο.

Σκεφθείτε αν φοβηθούν οι Δικαστές σε αυτή την δίκη, τι παρανομίες έχουν να ακολουθήσουν από τους διοικούντες την Εκκλησία, αφού μια «παρεούλα» θα λύνει και θα δένει ανεξέλεγκτα!

Η δίκη αυτή έχει πολλές προεκτάσεις και παίζεται το μέλλον της Εκκλησίας της Ελλάδος αν θα είναι υγιές ή βουτηγμένο στην παρανομία, στις ίντριγκες και στις μεθοδεύσεις. SOS!!!

Μήπως ελπίζουν κάποιοι μετά πάροδο πολλού χρόνου να “χαθούν οι πρωταγωνιστές της διαφοράς” ; Να λύσει την διαφορά ο χρόνος και όχι η δικαιοσύνη ;

Σας παρακαλούμε μην επιτρέψετε αυτόν τον διασυρμό της εκκλησίας αλλά και της δικαιοσύνης.

Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας επέβαλε σε κάποιους από αυτούς που προσέφυγαν στο ΣτΕ το επιτίμιο από εμάς που κάναμε την προσφυγή τις παραιτήσεις όσων ήμασταν επίτροποι σε ναούς ή στο φιλόπτωχο και εν συνεχεία μας απέστειλε ταχυδρομικά φάκελο από την Μητρόπολη με επιστολή του, στην οποία μας επιβάλλει …“το επιτίμιο της ακοινωνησίας επειδή περιπέσαμε στα Κανονικά παραπτώματα της Φατρίας και της Τυρείας κατά του Επισκόπου μου”!!! Του είπε κανείς ότι οι προσφεύγοντες στο ΣτΕ είναι Κληρικοί;;; Αυτός ο έγκριτος Νομικός… ο διδάκτωρ του Κανονικού Δικαίου περιέπεσε σε τέτοιο σφάλμα!!!

Τόσες προσφυγές έχουν γίνει σε κληρικούς, είχε ποτέ επιβληθεί ακοινωνησία;

Αν δεν μας σώσετε Εσείς κ. Δικαστές, να δημοσιευθεί επιτέλους το αποτέλεσμα της δίκης, μας περιμένουν και χειρότερα…

Μήπως να περιμένουμε και απόπειρα δολοφονίας μας ;;;

Μήπως μας βρουν σε κανένα χαντάκι ;;;

Δεν είχαμε κάτι εναντίον του, αλλά εναντίον της εκλογής του…

Γιατί δεν τα έκανε αυτά και στον Δήμαρχο Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης, που πρώτος αυτός έκανε προσφυγή; τον φοβάται; ενώ εμείς που είμαστε συνταξιούχοι άνθρωποι, δηλαδή …ένα τίποτε;

Ως πιστοί λέμε ας τον κρίνει ο Θεός, η ιστορία και ο χρόνος, μα ως πολίτες θέλουμε να τον κρίνει η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ !

Σε όλο αυτό το άσχημο κλίμα που βιώνουμε έρχεται να προστεθεί, επαληθεύοντας τους φόβους μας, η διεκδίκηση της Εκκλησίας της Ελλάδος από το ελληνικό Δημόσιο, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης τεράστιων εκτάσεων καθώς και το Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας. Σκοπός τους, όπως είχαμε φοβηθεί από την αρχή με την εκλογή του Γλυφάδας Αντωνίου, είναι να θέσουν σε εφαρμογή άκρως επικίνδυνους σχεδιασμούς, όπως η τσιμεντοποίηση των αδόμητων χώρων πρασίνου της Βουλιαγμένης, μέσω βιομηχανίας αγοροπωλησίας ακινήτων (real estate). Και τώρα δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε!!!

Η πρωτοφανής αυτή νομική αξίωση ασκήθηκε πριν από χρόνια και έχει ως εμπνευστές τον σημερινό Μητροπολίτη Γλυφάδας Ελληνικού Βούλας Βουλιαγμένης και Βάρης Αντώνιο, ο οποίος κίνησε τις νομικές διεκδικήσεις όταν ήταν Γενικός Διευθυντής της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (ΕΚΥΟ) και βέβαια τον Μακ. Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος και προώθησε παράτυπα τον Αντώνιο από Τιτουλάριο Επίσκοπο, με τις πρωτοφανείς διαδικασίες που έχουμε καταγγείλει, στη θέση του Μητροπολίτη Γλυφάδας, ως αντάλλαγμα (;) της υπακοής του, όπως και ο ίδιος ομολόγησε στην συνέντευξή του «Αντώνιος: Ένας μοναχός στο τιμόνι της Μητρόπολης Γλυφάδας» στο site nou-pou.gr.

Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα και πόση μεγάλη αναγκαιότητα είναι να τελειώσει πια η προσφυγή αυτή και να δοθεί επιτέλους τέλος σε αυτόν τον εφιάλτη, γιατί συνεχώς προκύπτουν και νέα προβλήματα με την συγκάλυψη και ανοχή του Μητροπολίτη Γλυφάδας Αντωνίου, και είναι σίγουρο ότι η ανοχή των κατοίκων έχει εξαντληθεί.

Σας παρακαλούμε βοηθήστε να βγει γρήγορα η απόφαση του ΣτΕ και να έχουμε μια δίκαιη δίκη, ώστε να ξεκαθαρισθεί ποιός είναι επιτέλους ο νόμιμος Μητροπολίτης Γλυφάδας και να λάβει τέλος αυτή η αρρωστημένη κατάσταση στην περιοχή μας.

Μην επιτρέψετε να διαιωνίζεται μια τέτοια αδικία, βοηθήστε μας ώστε να τελειώσει η υπόθεση, για να βρούμε την ηρεμία μας και να αποκατασταθεί πια το αίσθημα δικαίου.

Τόσες φορές διαμαρτυρηθήκαμε με πανώ και πλακάτ, τόσες φορές γίναμε θέαμα στα κανάλια και στα sites, αλλά… Ποιός υπολογίζει πιά τον απλό Έλληνα ;

Μην επιτρέψετε να παίζει παιχνίδια το εκκλησιαστικό παρασκήνιο που διατείνεται ότι επηρεάζει Κυβερνώντες και Δικαστές.

Κάτοικοι Ενοριών

Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
Γεώργιος Παπίας

Έτσι ακριβώς είναι και αντί να γεμίζουν οι Εκκλησίες με νέους, δυστυχώς αδειάζουν..