ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ 2024- ΕΦΚΑ, ΔΕΚΟ, ΔΗΜΟΣΙΟ! -ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ Η αργία του Αγίου Πνεύματος πηγαίνει λίγες ημέρες νωρίτερα την πληρωμή των συντάξεων Ιουλίου – Πότε θα φανούν τα χρήματα στα ATM.

News: Νωρίτερα θα καταβληθούν στους δικαιούχους οι συντάξεις Ιουλίου λόγω της αργίας του Αγίου Πνεύματος.

Πιο συγκεκριμένα, οι τράπεζες θα είναι κλειστές την Δευτέρα 24 Ιουνίου και έτσι η πίστωση των λογαριασμών για δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής.

Η πρώτη ημέρα καταβολής είναι η Τρίτη 25/6, ωστόσο στα ATM οι συνταξιούχοι θα δουν τα χρήματα από το απόγευμα της Παρασκευής 21/6. Πρόκειται για όσους λαμβάνουν κύριες συντάξεις από ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ, τους συνταξιούχους από 1/1/2017 ενώ θα καταβληθούν και οι επικουρικές του ιδιωτικού τομέα.

ΔΕΛΤΙΟ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΕΩΣ 7/6/2024 ΑΠΟ ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ – e EFKA ΓΙΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ- ΠΩΣ ΘΑ ΕΓΚΡΙΘΕΙ Η ΑΙΤΗΣΗ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ!

Οι υπόλοιπες συντάξεις θα καταβληθούν την Πέμπτη 27/6 και στα ATM τα χρήματα θα φανούν από το απόγευμα της προηγούμενης 26/6. Η πληρωμή θα αφορά κύριες συντάξεις από ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Δημόσιο, Τράπεζες, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜ ενώ θα πληρωθούν και οι επικουρικές του Δημοσίου.

Αίτηση Συνταξιοδότησης: Οδηγός και Στοιχεία
Η συνταξιοδότηση αποτελεί μια σημαντική μετάβαση στη ζωή ενός εργαζόμενου, σηματοδοτώντας το τέλος της καριέρας του και την έναρξη μιας νέας φάσης ελευθερίας και χαλάρωσης. Η διαδικασία υποβολής αίτησης συνταξιοδότησης μπορεί να φαντάζει περίπλοκη, όμως με σωστή ενημέρωση και προγραμματισμό, μπορεί να ολοκληρωθεί ομαλά και χωρίς άγχος.

ADVERTISING

Σε αυτό το κείμενο, θα σας παρουσιάσουμε τα βασικά βήματα για την υποβολή αίτησης συνταξιοδότησης, καθώς και χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διασφαλίσετε ότι η αίτησή σας θα εξεταστεί σωστά και θα λάβετε την άξια σύνταξη που σας αντιστοιχεί.

Προυπόθεσεις Συνταξιοδότησης
Για να υποβάλετε αίτηση συνταξιοδότησης, θα πρέπει να πληροίτε ορισμένες βασικές προϋποθέσεις, οι οποίες αφορούν στην ηλικία και τα έτη ασφάλισης.

Ηλικία: Η απαιτούμενη ηλικία συνταξιοδότησης εξαρτάται από το είδος της σύνταξης που διεκδικείτε (γήρατος, αναπηρίας, λόγω θανάτου) και το καθεστώς ασφάλισης στο οποίο υπάγεστε.
Έτη ασφάλισης: Απαιτείται ένα ελάχιστο αριθμό ετών ασφάλισης για την απόκτηση συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Ο αριθμός των ετών ποικίλλει ανάλογα με το είδος της σύνταξης και το καθεστώς ασφάλισης.
Για ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τις ηλικίες και τα έτη ασφάλισης που απαιτούνται για κάθε κατηγορία συνταξιοδότησης, σας συνιστούμε να απευθυνθείτε στον αρμόδιο φορέα ασφάλισης (π.χ. ΕΦΚΑ) ή να αναζητήσετε πληροφορίες στην ιστοσελίδα του.

Διαδικασία Υποβολής Αίτησης
Η υποβολή αίτησης συνταξιοδότησης γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του αρμόδιου φορέα ασφάλισης.

Βήματα:

Εγγραφή στην ιστοσελίδα: Δημιουργήστε λογαριασμό χρήστη στην ιστοσελίδα του φορέα ασφάλισης, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς σας κωδικούς Taxisnet.
Συμπλήρωση αίτησης: Μπείτε στην εφαρμογή υποβολής αίτησης συνταξιοδότησης και συμπληρώστε προσεκτικά όλα τα απαραίτητα πεδία.
Συνημμένα: Προσαρτήστε στην αίτησή σας όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά σε ψηφιακή μορφή (π.χ. πιστοποιητικό γέννησης, ΑΜΚΑ, βεβαιώσεις εργασίας).
Υποβολή αίτησης: Υποβάλετε ηλεκτρονικά την αίτησή σας και λάβετε αριθμό πρωτοκόλλου για μελλοντική αναφορά.
ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ 2024- ΕΦΚΑ, ΔΕΚΟ, ΔΗΜΟΣΙΟ! ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ: Η Αίτηση και Τι να Περιμένετε

Κοινωνικός Τουρισμός: 300.000 Τυχεροί Σε Διακοπές!
Πάνω από μισό εκατομμύριο αιτήσεις υποβλήθηκαν για το φετινό πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, με 300.000 τυχερούς να κερδίζουν διαμονή σε προσιτές τιμές σε όλη την Ελλάδα.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ – ONLINE ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ 12 ΒΡΑΔΙΑ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2024-ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΔΥΠΑ- e- EFKA!

Πώς να κάνετε αίτηση:

Υποβολή αίτησης: Η υποβολή αιτήσεων ολοκληρώθηκε στις 11 Ιουνίου 2024.
Προϋποθέσεις: Για να λάβετε επιταγή, έπρεπε να πληροίτε ορισμένες προϋποθέσεις, όπως χαμηλό εισόδημα και να είστε άνεργος/η ή εργαζόμενος/η με χαμηλό μισθό.
Διαδικασία επιλογής: Οι δικαιούχοι επιλέχθηκαν με βάση κοινωνικά κριτήρια, όπως μονογονεϊκές οικογένειες, ΑμεΑ και χαμηλό εισόδημα.
Τι προσφέρει το πρόγραμμα:

Διαμονή: 6 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα καταλύματα σε όλη την Ελλάδα.
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: 25% έκπτωση σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για να φτάσετε στο κατάλυμα σας. Δωρεάν εισιτήρια για ΑμεΑ.
Περιοχές: Δωρεάν διαμονή (10 διανυκτερεύσεις) προσφέρεται σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και Σάμο. Δωρεάν ή με χαμηλή συμμετοχή διαμονή (12 διανυκτερεύσεις) προσφέρεται σε Βόρεια Εύβοια, Έβρο και Θεσσαλία (εκτός Σποράδων).
Χρήση της επιταγής:

Ηλεκτρονική μορφή: Η επιταγή σας είναι ένας μοναδικός αριθμός που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρονικά για να κάνετε κράτηση διαμονής.
Αξία: Η αξία της επιταγής αντιστοιχεί στην επιδότηση για τη διαμονή σας και τυχόν ακτοπλοϊκά εισιτήρια.
Έλεγχος: Ο πάροχος του καταλύματος θα ελέγξει την επιταγή σας ηλεκτρονικά.
Ακτοπλοϊκά: Για ακτοπλοϊκά εισιτήρια, θα χρειαστείτε εκτυπωμένη μορφή της επιταγής.
Ισχύς: Η επιταγή ισχύει από 1η Ιουλίου 2024 έως 31 Μαΐου 2025.
Για περισσότερες πληροφορίες:

Ιστοσελίδα ΔΥΠΑ: https://www.dypa.gov.gr/koinonikos-toyrismos
Τηλέφωνο: 210 5206600
Κοινωνικός Τουρισμός 2024-2025: Τι Να Περιμένετε
Το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός 2024-2025, γνωστό και ως “Τουρισμός για Όλους”, αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης που προσφέρει οικονομική ενίσχυση σε ευάλωτες ομάδες για διακοπές στην Ελλάδα.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι;

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι:

Εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου: Πρέπει να έχουν ετήσιο εισόδημα έως 14.000€ για άγαμους ή έως 21.000€ για έγγαμους/μέρη συμφώνου συμβίωσης.
Ασφαλισμένοι στον eΕΦΚΑ: Πρέπει να έχουν εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ από 1/1/2022 έως την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.
Άνεργοι: Πρέπει να έχουν συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον 3 μηνών έως την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.
Συνταξιούχοι: Συνταξιούχοι όλων των Ταμείων με οριστική απόφαση συνταξιοδότησης λόγω γήρατος έως 31/12/2022.
ΑΜΕΑ: Άτομα με αναπηρία 67% και άνω, καθώς και γονείς/κηδεμόνες ατόμων με αναπηρία 67% και άνω.
Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα;
Τα αποτελέσματα του προγράμματος αναμένονται να ανακοινωθούν στα τέλη Ιουνίου ή στις αρχές Ιουλίου 2024.

Τι θα λάβουν οι δικαιούχοι;

Οι δικαιούχοι θα λάβουν ψηφιακή χρεωστική κάρτα (“voucher”) με ένα συγκεκριμένο ποσό, το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν για:

Διαμονή σε τουριστικά καταλύματα: Ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, διαμερίσματα κ.λπ. σε όλη την Ελλάδα.
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Για μετακινήσεις προς/από τα νησιά.
Πόσο είναι το ποσό της επιδότησης;

Το ποσό της επιδότησης εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως:

Κατηγορία δικαιούχου:
Εργαζόμενοι/άνεργοι/συνταξιούχοι: 150€/άτομο
ΑΜΕΑ 67% και άνω: 400€/άτομο
Γονείς/κηδεμόνες ΑΜΕΑ 67% και άνω: 300€/άτομο
Αριθμός τέκνων:
Για κάθε παιδί έως 18 ετών, το ποσό αυξάνεται κατά 50€.
Περίοδος διαμονής:
Ο Αύγουστος, τα Χριστούγεννα και το Πάσχα θεωρούνται “αιχμές” και η επιδότηση αυξάνεται κατά 20%.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.