Μητροπόλεις: Εκοιμήθη εν Κυρίω πλήρης ημερών την Τρίτη 5 Ιουλίου 2022, ο Ιερέας Δημήτριος Παπαγιαννόπουλος, Συνταξιούχος Εφημέριος της ενορίας Αγίου Δημητρίου Μάναρι.

Η Εξόδιος Ακολουθία του μεταστάντος θα ψαλεί την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022 και ώραν 12:00 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Μάναρι, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου.

Η σορός θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό από τις 8:30 το πρωί, όπου θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία.

Ο Ιερεύς Δημήτριος Παπαγιαννόπουλος, του Κωνσταντίνου και της Αγγελικής, γεννήθηκε στον Μάναρη Μαντινείας στις 3 Σεπτεμβρίου 1933.

Ήταν πτυχιούχος του Ανωτέρου Εκκλησιαστικού Φροντιστηρίου Καλαμάτας.

Στις 21 Ιουλίου 1963 ενυμφεύθη την Χριστίνα Κων. Ντάντουλη με την οποία απέκτησαν τρία τέκνα. Προ της χειροτονίας του εργάσθηκε ως γεωργός. Χειροτονήθηκε υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Κορινθίας κυρού Προκοπίου, ως Τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, Διάκονος στις 8 Ιουλίου 1964 στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής Κορίνθου και Πρεσβύτερος στις 29 Αυγούστου 1964.

Στις 20 Αυγούστου 1974 του ανετέθη το έργο της πνευματικής πατρότητος υπό του Μακαριστού Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Θεοκλήτου Β΄. Έλαβε υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στις 27 Οκτωβρίου 1996 και ετιμήθη υπ’ αυτού με το Χρυσό Μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως στις 14 Μαρτίου 2004.

Από την ημέρα της χειροτονίας του και μέχρι της συνταξιοδοτήσεώς του την 1η Αυγούστου 2004, επί τεσσαρακονταετία διηκόνησε ως τακτικός εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Μάναρι. Παραλλήλως εξυπηρετούσε τις λειτουργικές ανάγκες των χωριών Δόριζας και Αραχαμήτες.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.