Μητροπόλεις: Ανακοίνωση εξέδωσε το Αντιαιρετικό Γραφείο της Μητρόπολης Φθιώτιδος, σχολιάζοντας τη δράση εντός της μητροπολιτικής δικαιοδοσίας της Φθιώτιδας, αιρετικής ομάδος, που διανέμει βιβλία Καινής Διαθήκης.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Με το πρόσχημα της διανομής του ιερού βιβλίου της Καινής Διαθήκης διανέμουν προτεσταντικού χαρακτήρα υλικό, μη ορθόδοξα φυλλάδια, με σκοπό να αποπροσανατολίσουν τον καλοδιάθετο αναγνώστη.

Ακολουθεί ολόκληρη η Ανακοίνωση:

Η Μητρόπολη Φθιώτιδος, στο πλαίσιο της πνευματικής και κανονικής της ευθύνης για το ορθόδοξο πλήρωμα της δικαιοδοσίας της, ενημερώνει για μια ακόμη φορά για την αντιδεοντολογική, προσηλυτιστική και αθέμιτη δράση μιας αμφιβόλου χριστιανικής ταυτότητας ομάδας, που κινείται τις τελευταίες ημέρες πόρτα-πόρτα και σπίτι-σπίτι, ιδίως σε μικρά και απομακρυσμένα χωριά στα όρια του νομού μας.

Με το πρόσχημα της διανομής του ιερού βιβλίου της Καινής Διαθήκης διανέμουν προτεσταντικού χαρακτήρα υλικό, μη ορθόδοξα φυλλάδια, με σκοπό να αποπροσανατολίσουν τον καλοδιάθετο αναγνώστη.

Αυτή η ενέργεια καθίσταται ιδιαίτερα ύποπτη, από την στιγμή που η Μητρόπολη είχε ενημερώσει καλόπιστα, ακόμη και τους ίδιους τους υπευθύνους της εν λόγω ομάδας, για την επίσημη θέση της Ειδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Είχε επισημανθεί εγγράφως και επισήμως ότι αυτή η δραστηριότητα δεν έχει ούτε την έγκριση, ούτε την άδεια, ούτε την ευλογία της νόμιμης ορθόδοξης εκκλησιαστικής αρχής. (δείτε εδώ το σχετικό Δελτίο Τύπου της Ιεράς Συνόδου)

Ως εκ τούτου είναι προφανές ότι η δραστηριότητα αυτή έχει ξεκάθαρα εχθρικό προς την Ορθόδοξη Εκκλησία χαρακτήρα και επομένως τυγχάνει και ύποπτη και επιλήψιμη.

Άραγε, αν υπήρχε καλή και αγαθή διάθεση, δεν θα μπορούσε να γίνει η διανομή της Καινής Διαθήκης μέσα από τις Ενορίες, τα Μοναστήρια και τα Πνευματικά Κέντρα της Εκκλησίας μας;

Προς τι να κρεμιέται σε σακουλίτσες, σαν να είναι «αποφάγι», στις πόρτες στα σπίτια και τις αυλές; Αυτό και μόνο δείχνει ασέβεια και προς τον Λόγο του Θεού και προς τους ανθρώπους που απευθύνεται.

Παρακαλούμε πολύ τους συμπολίτες μας να είναι υποψιασμένοι, ιδιαίτερα δε τα πιο ενεργά μέλη της Εκκλησίας μας και σας υπενθυμίζουμε και το ενημερωτικό και προειδοποιητικό δελτίο το οποίο εκδώσαμε στις 28 Ιουνίου, πριν από λίγες μέρες.

Όσοι έχετε λάβει τέτοιο υλικό καλόν είναι να το παραδώσετε στην Ενορία ή στην Μητρόπολη ή στους ιερείς σας, ώστε να πράξουμε τα δέοντα με τον πιο κατάλληλο και προσήκοντα τρόπο.

Τέλος, ασφαλώς όσοι έχουμε ζωντανή και συνειδητή σχέση με την Εκκλησία μας και συνεπή ενοριακή ζωή δεν έχουμε λόγο ούτε να ταραχτούμε, ούτε να αναστατωθούμε, αλλά μόνο να προσέχουμε.

Οι καιροί πονηροί.

Εκ του Γραφείου Συντονισμού Θείου Κηρύγματος

και Αντιμετώπισης των Αιρέσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.