Μια απάντηση του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE στην περίπτωση του Ανδρέα Κονάνου σχετικά με την νέα ζωή που επέλεξε αλλά και μια αναφορά στο μεγάλο έργο της Εκκλησιας μας.

Το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE είχε στηρίξει για αρκετά χρόνια τον Ανδρέα Κονάνο. Άρθρα και περεμβάσεις του δημοσιεύονταν συχνά.

Θεωρούμε πως είχε το χάρισμα να μιλάει και στις νέες γενιές ανθρώπων με έναν διαφορετικό τρόπο.

Εκείνος έφυγε, δεν κρίνουμε την απόφαση του, κανείς δεν έχει τέτοιο δικαιωμα.

Δεν είναι ο Ανδρέας Κονάνος η Εκκλησία μας. Η Εκκλησίας μας δεν είναι ένας προβεβλημένος Ιερέας. Η Εκκλησία είναι οι αφανείς ήρωες Παπάδες της καθημερινής ζωής.

Οι Ιερείς στα ακριτικά χωριά της χώρας μας που φυλάνε τις Θερμοπύλες. Εκείνοι που δεν έχουν ούτε youtube ούτε social media ουτε χρήματα. Μονάχα κηρύττουν την αγάπη και τον λόγο του Κυρίου μας. Δίνουν συνέχεια χωρίς να παίρνουν τίποτα. Σαν τον Αγιο Γέροντα μας Γαβριήλ στην Εύβοια , σαν τους δεκάδες Γέροντες της Ορθοδοξίας που κρατάνε όρθια την Πίστη μας.

Ο κόσμος δυστυχώς έχει μπει σε μια νέα εποχή. Κοιτά την επιφάνεια και όχι την ουσία κάτι για το οποίο έχουμε ευθύνη όλοι.

Κάποιοι έχουν βαλθεί να απαξιώσουν την Εκκλησία. Με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο.

Δεν επιθυμούν να έχει φωνή.

Όμως η Εκκλησία παραμένει ζωντανή. Χωρίς την Εκκλησία δεν υπάρχει τίποτα.

Και αν κανείς νιώσει αδυναμία, στενοχώρια, θλίψη ή οργή, αν νιώσει ότι μπερδεμένος αυτές τις δύσκολες ώρες, ας σηκώσει λίγο τα μάτια προς τον λόφο του Λυκαβηττού. Εκεί όπου μέρα και νύχτα ένας απλός παπάς σώζει χιλιάδες ανθρώπους. Τις ζωές και τις ψυχές τους.

Καραγιάννης Ανδρέας
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4 (7 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Η εκκλησίαας και η ορθόδοξη πίστη είναι ελευθερια ο καθένας από το μετερίζι του πιστεύει αγαπά διδάσκει νουθετεί και κάθε καλό ή μη αποδεκτό αφήστε στον μεγαλοδυναμο να έχει την τελευταία λέξη ευχαριστώ