Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, Κυριακή 26 Ιουλίου 2026, τελέσθηκε ο Όρθρος στον οποίον χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και εν συνεχεία η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων και με τη συμμετοχή των Μητροπολιτών Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, του Επισκόπου Ταλαντίου κ. Θεολόγου και του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στον βίο και το μαρτύριο της Αγίας Παρασκευής, αναδεικνύοντας την πίστη, την αγάπη και την υπομονή της, ως πρότυπο για τον σύγχρονο άνθρωπο.

Ολόκληρος ο Λαός της Κομοτηνής απέδωσε την οφειλόμενη τιμή και τον σεβασμό προς την Προστάτιδά του Αγία Παρασκευή, η οποία ας είναι πρεσβεύτρια και φάρος πίστης για όλους.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.