Η Ιερά Μητρόπολη Σικάγου διοργάνωσε για 44η χρονιά φέτος Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες Νέων στην κοινότητα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Πάλος Χιλς του Ιλινόις.

Συμμετείχαν πάνω από 1.448 αθλητές από 29 κοινότητες της Μητρόπολης Σικάγου, οι οποίοι συναγωνίστηκαν σε πολλά αγωνίσματα συμπεριλαμβανομένων της κολύμβησης, καλαθοσφαίρισης, ποδοσφαίρου, βόλεϊ, δρόμου, τάβλι, πινγκ-πονγκ και πολλά άλλα.

Εκατόν πενήντα εθελοντές και εθελόντριες ήταν επί ποδός για οτιδήποτε χρειάζονταν οι αθλητές και οι αθλήτριες, ενώ παρών ήταν ο Μητροπολίτης Σικάγου Ναθαναήλ, ο οποίος κήρυξε την έναρξη των Αγώνων και στο τέλος στεφάνωσε τους πρωταθλητές.

Οι Αγώνες Νέων έχουν ως αποστολή τους την εφαρμογή της προτροπής του Αποστόλου Παύλου στη Δευτέρα προς Τιμόθεο Επιστολή του στην οποία έγραψε «ει και αθλεί τις ου στεφανούται εάν μη νομίμως αθλήσει».

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων έχουν τις καταβολές τους στο έτος 1981 και έκτοτε έχουν μεγαλώσει ως πρόγραμμα με συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών και επισκεπτών από πλειάδα κοινοτήτων.

Από το ξεκίνημά τους οι Ολυμπιακοί Αγώνες επί ποιμαντορίας του αείμνηστου Μητροπολίτη Ιακώβου, γίνονται στην κοινότητα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Πάλος Χιλς, η οποία όχι μόνο έχει την πρωτοβουλία της διοργάνωσής τους, αλλά προσφέρει τις εγκαταστάσεις της στη Μητρόπολη προκειμένου να γίνει δυνατή η διεξαγωγή των Αγώνων.

Πρόκειται για μία εκ των κορυφαίων κοινοτήτων του Σικάγου, με Ελληνικό Ημερήσιο Σχολείο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.