Θεόδωρος Καλμούκος.

Ο ιερός κλήρος και το λαϊκό σώμα της Μητρόπολης Βοστώνης τίμησε τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Μεθοδίου συνωδά με την τεσσαρακοστή επέτειο ποιμαντορίας του στη Μητρόπολη Βοστώνης, στον ανακαινισμένο ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Σόμερβιλ της Μασαχουσέτης.

Ο Μητροπολίτης Μεθόδιος ενθρονίσθηκε από τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ιάκωβο το 1984.

Ο κ. Μεθόδιος κατά την ονομαστική του εορτή προέστη της Θείας Λειτουργίας στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Σόμερβιλ Μασαχουσέτης πλαισιωμένος από σαράντα και πλέον ιερείς από ολόκληρη τη Νέα Αγγλία.

Ευχαρίστησε τον Θεό και είπε ότι αισθάνεται ευλογία που περιβάλλεται από τόσους πολλούς αφοσιωμένους ιερείς οι οποίοι υπηρετούν τους πιστούς της Μητρόπολης ευδόκιμα και άοκνα.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Αρτοκλασία υπέρ υγείας του Μητροπολίτη Μεθοδίου και των μελών της οικογένειας του Στίβεν Καλύβα, ο οποίος αφιέρωσε εικόνα του Αγίου Μεθοδίου Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως στον ιερό ναό Κοιμήσεως του Σόμερβιλ.

Υπενθυμίζεται πως ο Αγιος Μεθόδιος ήταν εκείνος ο οποίος υπερασπίστηκε την τιμή και ασπασμό των ιερών εικόνων κατά τη διαμάχη με τους εικονοκλάστες.

Συχνά ο Μητροπολίτης Μεθόδιος υπενθυμίζει στους κληρικούς, αλλά και τα λαϊκά μέλη της Εκκλησίας, πως στη σύγχρονη εποχή της ψευδωνύμου γνώσεως είναι η ζώσα εικόνα του Χριστού, ο άνθρωπος ο οποίος έχει δημιουργηθεί κατ’ εικόνα Θεού που κινδυνεύει.

Ακολούθησε εόρτιο γεύμα για όλους στην κοινοτική αίθουσα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.