Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος

Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, μετά και από το Δελτίο Τύπου, που εξέδωσε, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος και η σχετική Συνοδική Επιτροπή επί των Αιρέσεων, ενημερώνει καθηκόντως τον ευσεβή λαό της περιοχής μας, της εκκλησιαστικής δικαιοδοσίας της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, για την ποικίλη και παραπλανητική δράση διαφόρων αιρετικών και σχισματικών ομάδων, που κατά καιρούς δραστηριοποιούνται σε ολόκληρο τον νομό μας σε πλατείες, χώρους μαζικών συναθροίσεων ή και κατ’ ίδιαν σε σπίτια και καταστήματα. Να είμαστε πάντα επιφυλακτικοί σε οποιονδήποτε μας πλησιάζει με το πρόσχημα της διάδοσης του Ευαγγελίου ή της προσφοράς κοινωνικού έργου, έστω και αν εμφανίζεται με “καλοκάγαθο χαμόγελο”. Εμείς έχουμε την Εκκλησία μας, τους ιερείς μας, τις ενορίες, τα μοναστήρια μας. Ξέρουμε από ποια βρύση θα πιούμε το καθαρό νερό της πίστεως μας.

Πιο συγκεκριμένα όμως αυτές τις ημέρες ας έχουμε υπόψη μας για μια επικείμενη προσηλυτιστική εκστρατεία με την ονομασία “Operation Joshua – Κάθε σπίτι”, κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 1-9 Ιουλίου 2023, στους νομούς Φθιώτιδος, Βοιωτίας, Φωκίδος και Αττικής από την νεοπροτεσταντική οργάνωση “Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση”.

Ας είμαστε υποψιασμένοι και σε εγρήγορση πνευματική! Να μην δεχόμαστε τέτοια φυλλάδια, αλλά και να δηλώνουμε τον σταθερό προσανατολισμό μας στην Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού προς πάσα κατεύθυνση και σε όποιες ομάδες αιρετικές κυκλοφορούν, είτε στις πλατείες μας, στα χωριά μας ή όταν χτυπούν τα κουδούνια των σπιτιών μας ή αν διενεργούν έργο επίσης φαινομενικά εκκλησιαστικό και κοινωφελές.

Στώμεν καλώς στην Αγία Ορθόδοξη πίστη μας! Επικοινωνούμε με την ενορία μας και την Μητρόπολη μας άμεσα μόλις αντιληφθούμε κάποια τέτοια προσηλυτιστική δράση.

Ακολουθεί το σχετικό δελτίο τύπου της Ιεράς Συνόδου και της σχετικής Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων, το οποίο να το μελετήσουμε με πολλή προσοχή.

Δελτίo Τύπου της Ιεράς Συνόδου

Δραστηριότητα Νεοπροτεσταντικής κινήσεως

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έλαβε γνώση από την καθ’ ύλην αρμοδία Συνοδική Επιτροπή επί των Αιρέσεων της νέας προσηλυτιστικής εκστρατείας της νεοπροτεσταντικής οργανώσεως «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση».

Πρόκειται για μία από τις εκατοντάδες αιρετικές ομάδες, που προέκυψαν από τις πολλαπλές διασπάσεις του Προτεσταντισμού. Υπενθυμίζομε ότι η εν λόγω νεοπροτεσταντική οργάνωση, όπως η ίδια έχει δηλώσει στο παρελθόν, θεωρεί την Ορθόδοξη Πίστη «πνευματικά δεσμά αιώνων». Παραλλήλως, η ίδια κίνηση διατυπώνει ανιστόρητους και προσβλητικούς ισχυρισμούς σε ενημερωτική της ανάρτηση στο διαδίκτυο. Μεταξύ των άλλων σημειώνει ότι: «Η Ελλάδα είναι ένα έθνος που το Ευαγγέλιο έχει σε μεγάλο βαθμό ξεχαστεί. Το πνευματικό σκοτάδι και η απιστία κυριαρχούν».

Η κίνηση αυτή προγραμματίζει κι εφέτος ευρείας κλίμακας εκστρατεία, με την ονομασία «Operation Joshua – Κάθε σπίτι», κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 1 – 9
Ιουλίου 2023, στους νομούς Φθιώτιδος, Βοιωτίας και Αττικής. Με πρόσχημα τη διανομή της Καινής Διαθήκης, διαμοιράζει και ποικίλο υλικό προτεσταντικού χαρακτήρα ασυμβίβαστο προς την Ορθόδοξη Πίστη.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, η Ιερά Σύνοδος υπενθυμίζει ότι η Εκκλησία αγωνιζομένη έχει διαρκή και μόνιμη φροντίδα Αυτής τη διάδοση της Αγίας Γραφής προς οικοδομήν του Ποιμνίου της και επισημαίνει για μία ακόμη φορά ότι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ως μέλη της Εκκλησίας, δηλαδή του ενός και μοναδικού Σώματος του Χριστού, δεν χρειάζονται τις διάφορες νεοφανείς αιρετικές κινήσεις ούτε τους διαφόρους αυτοπροσδιοριζόμενους «κήρυκές» τους από το εσωτερικό ή το εξωτερικό.

Εκ της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.