ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΡΗΤΗΣ

Θεία Λειτουργία για την εορτή του Αγίου Ειρηναίου Επισκόπου Λουγδούνου, κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος πρώην Κρήτης κ. Ειρηναίος, τελέσθηκε στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ανδρέου του Αρχιεπισκοπικού Μεγάρου το βράδυ της 22ας Αυγούστου.

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο εορτάζων Πανοσιώτατος Ιερομόναχος Ειρηναίος Παπαδημητρίου και παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος, ο Πρωτοσύγκελλος, ο Γενικός Αρχιερατικός, κληρικοί και μοναχοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος, αφού πρώτα χειροθέτησε σε Αρχιμανδρίτη τον εορτάζοντα π. Ειρηναίο Παπαδημητρίου, ομίλησε με λόγους καρδιακούς και αναφέρθηκε στο σεπτό πρόσωπο του εορτάζοντος προκατόχου του Αρχιεπισκόπου Ειρηναίου, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη, τον σεβασμό, την εκτίμηση και την αγάπη όλων για αυτά που έχει προσφέρει στην τοπική μας Εκκλησία κατά τα έτη της Αρχιερατικής του διακονίας και προέτρεψε τους παρισταμένους κληρικούς, να διδαχθούν από την πραότητα, την υπομονή και την μαρτυρική του εγκαρτέρηση, καθότι τα τελευταία χρόνια υπομένει το μαρτύριο της ασθενείας του χαμογελαστός, ευχόμενος, προσευχόμενος και με δοξολογία στον Άγιο Τριαδικό Θεό.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.