Σε κλίμα Ιεράς κατανύξεως και συγκίνησης τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο το πρωί της Τρίτης 21 Αυγούστου η Εξόδιος Ακολουθία του αειμνήστου Σπυρίδωνος Πολίτη, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, στο Ναό τον οποίο ηγάπησε και στον οποίο διηκόνησε επί πολλά συναπτά έτη ως Αντιπρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.

Ο Ποιμενάρχης μας στον επικήδειο λόγο του, σκιαγράφησε την προσωπικότητα του κεκοιμημένου, ο οποίος όλα τα χρόνια της επιγείου ζωής του, έζησε χριστιανικά με Εκκλησιαστικό ήθος και κατά τους κανόνες της Ορθοδόξου πίστεως μας, αφήνοντας αγαθή ανάμνηση σε όλους όσοι τον εγνώριζαν.

Δεν παρέλειψε βεβαίως ο Σεβασμιώτατος να αναφερθεί και στην μεγάλη προσφορά του στην Εκκλησία, μιας και επί σειρά ετών ο Σπυρίδων Πολίτης διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού.

Επίσης ο Ποιμενάρχης μας εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στην σύζυγο του Αλεξάνδρα, ευχόμενος ο Κύριος να αναπαύει αιωνίως την ψυχή του, εις τους κόλπους του και να της χαρίζει την άνωθεν παρηγορία εις το πένθος της.

Ο αείμνηστος Σπυρίδων Πολίτης εκοιμήθη πλήρης ημερών σε ηλικία 93 ετών και ήταν χρήσιμο και ενεργό μέλος της κοινωνίας μας. Καταγόταν από το χωριό Οινοχώρι Φωκίδος. Ήταν υιος ιερέως και έγγαμος.

Σπούδασε παιδαγωγικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό και επί πολλά έτη του ανετέθη από το Υπουργείο παιδείας η Ίδρυση σχολείων στο Κονγκό της Αφρικής. Διετέλεσε Διευθυντής της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λαμίας και επί σειρά ετών ενεργό μέλος της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Η ταφή του σκηνώματός του έγινε στην γενέτειρά του Οινοχώρι Φωκίδος.
Ας είναι η μνήμη του αιωνία.
Η Εξόδιος Ακολουθία του αειμνήστου Σπυρίδωνος Πολίτη

Η Εξόδιος Ακολουθία του αειμνήστου Σπυρίδωνος Πολίτη


Η Εξόδιος Ακολουθία του αειμνήστου Σπυρίδωνος Πολίτη

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.