Η Εθνική Φρουρά (ΕΦ), στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων κοινωνικής προσφοράς, καθιέρωσε την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου ως «Εβδομάδα Εθελοντισμού στην ΕΦ» η οποία συμπίπτει με τους εορτασμούς για τη «Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού».

Κατά την διάρκεια της εβδομάδας από 01 έως 06 Δεκεμβρίου, οι Μονάδες της ΕΦ συμμετείχαν ενεργά, τόσο με το προσωπικό που ανήκει το «Το Σώμα Εθελοντών της ΕΦ», όσο και με το υπόλοιπο προσωπικό τους, σε διάφορες δραστηριότητες όπως η συλλογή και παράδοση τροφίμων, εράνους για συλλογή χρημάτων, δενδροφυτεύσεις και καθαρισμό δημόσιων χώρων.

Ειδικότερα, στις 03 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης τροφίμων που συγκεντρώθηκαν από το προσωπικό της ΕΦ για ενίσχυση των Κοινωνικών Παντοπωλείων και του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού. Στην τελετή παρευρέθηκαν αντιπροσωπεία στελεχών του ΓΕΕΦ και ο Επίτροπος Εθελοντισμού και μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, κ. Γιάννης Γιαννάκη.

Σκοπός των δραστηριοτήτων που προγραμματίστηκαν ήταν η προώθηση του εθελοντισμού στις τάξεις της ΕΦ, η προβολή του κοινωνικού της χαρακτήρα και του ανθρωπιστικού της έργου για ενδυνάμωση των σχέσεων με την κοινωνία καθώς και η υποβοήθηση του έργου φιλανθρωπικών οργανώσεων για ενίσχυση άπορων οικογενειών.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.