Με εξαιρετική λαμπρότητα και σε κλίμα κατάνυξης γιορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος στην Ιερά Μητρόπολη στο Σιδηρόκαστρο.
Η μοναδική εκκλησία στην Ιερά Μητρόπολη που είναι αφιερωμένη στον απλό και ταπεινό Ιεράρχη και Επίσκοπο Τριμυθούντος ανοικοδομήθηκε εκ βάθρων στον αύλειο χώρο του Επισκοπείου της Ιεράς Μητροπόλεως από τον Σεβασμιώτατο κ. Μακάριο ευθύς μετά την ενθρόνισή του πριν από 25 χρόνια και αγιογραφήθηκε εξ ολοκλήρου με την γενναία δωρεά της Ελληνίδας αρχόντισσας Σοφίας Irvine και της αυταδέλφης της Μαίρης Κληματιανού από το Κάϊρο οι οποίες και αφιέρωσαν σ’ αυτόν όλα τα ασημένια σκεύη του και πολλά άλλα χρηστικά αντικείμενα.
Ο Ιερός Ναός είναι χωρητικότητας 40 περίπου ατόμων.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος το απόγευμα της παραμονής χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό με την συμμετοχή των Ιερέων της πόλεως και των Διακόνων οι οποίοι έψαλλαν ωραία βυζαντινά μέλη ευλόγησε την αρτοκλασία και δι ολίγων ομίλησε στους ευλαβείς χριστιανούς που προσήλθαν από τις γειτονικές οικίες.
Διένειμε σε όλους τον άρτο και πλούσια κεράσματα.
Το πρωί της εορτής με λαμπρότητα χοροστάτησε στον Όρθρο προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και ομίλησε προς όλους για τον ένθεο ζήλο και την αγία βιοτή του Αγίου Σπυρίδωνος ο οποίος μαζί με τον Άγιο Γεώργιο πολιούχο της πόλεως προστατεύει για πολλά χρόνια τον τόπο και την Μητρόπολη από παντοίων κινδύνων και θλίψεων.
Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους τους ευλαβείς κατοίκους της περιοχής τους οποίους και προέτρεψε ελεύθερα να χρησιμοποιούν τον χώρο της Ιεράς Μητροπόλεως και τον Ιερό Ναό του Αγίου όποτε θέλουν ακόμη και για τις ιδιωτικές τους προσευχές και Λειτουργίες.




































