Την εορτή του εν Αγίοις πατρός ημών Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, εόρτασε ο πιστός λαός της Θεσσαλονίκης στον ομώνυμο ιερό μεγαλοπρεπή Ιδρυματικό Ναό του στον περίβολο του Χαρισείου Γηροκομείου Θεσσαλονίκης.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος και συμμετείχε ικανός αριθμός ιερέων και διακόνων της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης με προεξάρχοντα τον πανοσιολ. αρχιμ. π. Φώτιο Ζαρζαβατσάκη, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο αυτής.

Στην ομιλία του ο Παναγιώτατος κ. Άνθιμος αναφέρθηκε εκτενώς στον βίο του αγίου Νεκταρίου και τα θαύματα που επιτελεί σε εκείνους που επικαλούνται με πίστη τις πρεσβείες του. Επίσης, υπογράμμισε με ιδιαίτερη έμφαση την ιδιαίτερη θέση που κατέχει στις καρδιές των Χριστιανών ο νεοφανής άγιος, ο οποίος παρόλο που έζησε στα έσχατα χρόνια, συγκαταλέγεται ανάμεσα στους μεγάλους Πατέρες της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Ακόμη, αναφέρθηκε στην μεγάλη ευλογία της παρουσίας του ιερού Ιδρυματικού αυτού Ναού στην περιοχή της Άνω Τούμπας αλλά και μέσα στο Χαρίσειο Γηροκομείο Θεσσαλονίκης, το οποίο αποτελεί κόσμημα της πόλεως καθώς με τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του και το εκπαιδευμένο προσωπικό του απαλύνει τα προβλήματα και δίδει χαρά σε πολλούς υπέργηρους ανθρώπους της Θεσσαλονίκης.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε ο εόρτιος Όρθρος και πανηγυρικό ιερατικό Συλλείτουργο με προεξάρχοντα τον πανοσιολ. αρχιμ. π. Μιχαήλ Σαντοριναίο, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίο κήρυξε τον θείο λόγο.

Στις ιερές αυτές ακολουθίες, αλλά και στην ιερά Αγρυπνία που τέλεσε το βράδυ της παραμονής ο αιδεσιμολ. πρωτοπρ. π. Αντώνιος Πατρικίου, εφημέριος του ιερού Ιδρυματικού Ναού αγίου Νεκταρίου Χαρισείου Γηροκομείου Θεσσαλονίκης, συμμετείχε πλήθος πιστών, οι οποίοι προσήλθαν για να συνεορτάσουν την ιερά μνήμη του μεγάλου αυτού αγίου της Εκκλησίας. Στον εν λόγω ιερό Ναό μαζί με τον πρωτοπρ. π. Αντώνιο, θεολόγο-οδοντίατρο συνδιακονεί και ο πανοσιολ. αρχιμ. π. Χρίστος Κυριαζόπουλος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός.

Προσπαθώντας και οι δύο να καλύψουν τις πνευματικές ανάγκες των τροφίμων τόσο του Ιδρύματος όσο και των Χριστιανών της περιοχής της Μαλακοπής, οι οποίοι ευλαβούνται τον άγιο Νεκτάριο και προσπαθούν να ενισχύσουν με την ευγενή εθελοντική προσφορά τους τις ποικίλες ανάγκες του ευαγούς αυτού Ιδρύματος, για το οποίο ανυστάκτως μεριμνούν τόσο ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου αυτού, Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, όσο τα υπόλοιπα μέλη.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.