Ξεκίνησαν απόψε, Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019, στην Ελληνορθόδοξη Ενορία Dortmund της Μητροπόλεως Γερμανίας, οι εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου Βιοηθικής, με θέμα: "Από την αδιαφορία στην ανθρωπιά: το Ολοκαύτωμα και η αφύπνιση μιας νέας συνειδήσεως".

Το Συνέδριο πραγματοποιείται από την Ελληνορθόδοξη Ενορία Dortmund, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και την στήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Βορείου Ρηνανίας/Βεστφαλίας.
Στο Συνέδριο συμμετέχουν σημαίνουσες προσωπικότητες του χώρου από την Αμερική (Prof. Stacy Gallin, Πρόεδρος του Μαϊμονιδείου Ινστιτούτου για το Ολοκαύτωμα- ΝΥ), Ισραήλ (Dr Tessa Chelouche, Συμπρόεδρος Έδρας Βιοηθικής της UNESCO-Haifa), Ελλάδα (Ευάγγελος Πρωτοπαπαδάκης, Διευθυντής Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος της Έδρας Βιοηθικής της UNESCO στην Αθήνα) και Γερμανία.

Ομιλητής θα είναι και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος.
Το Συνέδριο διοργανώνεται και με αφορμή την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, ως προεξάρχοντος της πορείας των ζώντων στο Άουσβιτς-Μπίρκεναου τον περασμένο Μάιο.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης απέστειλε θερμό χαιρετισμό προς τον εφημέριο της Ενορίας των Αγίων Αποστόλων Dortmund, Αρχιμανδρίτη Δρ Φιλόθεο Μαρούδα, ο οποίος είναι και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας.

Στο μήνυμά Του ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρει μεταξύ άλλων: “Εκφράζομεν την απογοήτευσιν και την αγανάκτησιν ημών δια την επανεμφάνισιν και την διάδοσιν, δυστυχώς με περισσήν ευκολίαν δια μέσου του διαδικτύου, νεοναζιστικών ιδεολογημάτων και δια την έξαρσιν της βίας “εν ονόματι του Θεού” και τας εκρήξεις θρησκευτικού φονταμενταλισμού, τον οποίον η εν Κρήτη Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας ορθώς εχαρακτήρισεν ως έκφρασιν νοσηράς θρησκευτικότητος”.
Παραθέτουμε στη συνέχεια ολόκληρο το Πατριαρχικό Μήνυμα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.