Ι.Μ. Σιδηροκάστρου

Λαμπρά και πανηγυρικά γιορτάστηκε η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, ο οποίος τέλεσε και την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.

Παρέστησαν ο πρ. Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, ο Βουλευτής Σερρών κ. Τάσος Χατζηβασιλείου, ο Δήμαρχος Σιντικής κ. Γεώργιος Τάτσιος, οι Αντιδήμαρχοι Σιντικής κ. Διονυσία Ζήκα και κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο Διοικητής του 567 ΤΠ Αντισυνταγματάρχης Χρήστος Δήμου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σιδηροκάστρου κ. Άγγελος Κράσιος, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κλιμακίου Σιδηροκάστρου κ. Γιάννης Μήλτσιος και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σιδηροκάστρου κ. Αλέξανδρος Τσαρτσίδης.

Στον σύντομο λόγο του ο Σεβασμιώτατος τόνισε την σπουδαιότητα της εορτής των Θεοφανείων, ως αποκάλυψης του Αγίου Τριαδικού Θεού, με την οποία κορυφώνονται και ολοκληρώνονται όλες οι εορτές του Αγίου Δωδεκαημέρου.

Μετά τη θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τους Επισήμους και τη Φιλαρμονική του Δήμου, μετέβη στο ποτάμι που διασχίζει την πόλη όπου έριξε τον Τίμιο Σταυρό προς αγιασμό των υδάτων και των πιστών, ιδιαιτέρως των 25 νεαρών παιδιών που βούτηξαν στα νερά δείχνοντας την πίστη τους και εντυπωσιάζοντας με την τόλμη τους τους παρευρισκόμενους.

Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού των υδάτων στο λιμανάκι του Λιθοτόπου με την παρουσία του πρ. Υπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, της Βουλευτή Σερρών κ. Φωτεινής Αραμπατζή, του Δημάρχου Ηράκλειας κ. Κλεάνθη Κοτσακιαχίδη και του Δημάρχου Σιντικής κ. Γεώργιου Τάτσιου.

“Χρόνια πολλά, ευλογημένα και φωτισμένα” ευχήθηκε ο Σεβασμιώτατος, εκφράζοντας τις ειλικρινείς ευχαριστίες του σε όλους τους Επισήμους για την παρουσία τους στην περιοχή του Σιδηροκάστρου και της Ηρακλείας, αλλά και τις εγκάρδιες ευχές του για την εκπλήρωση των στόχων και της υψηλής αποστολής που τους εμπιστεύθηκε ο Θεός, με άξονα πάντοτε το συμφέρον των Ελλήνων και ειδικότερα των ακριτικών περιοχών της πατρίδας μας.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος μετέβη και στη λίμνη Κερκίνη για να ρίξει τον Σταυρό και να ευλογήσει τα ύδατα με την παρουσία του πρ. Υπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, των Βουλευτών Ν. Σερρών κ. Φωτεινής Αραμπατζή και κ. Κώστα Μπούμπα, του Δημάρχου Σιντικής κ. Γεώργιου Τάτσιου, του Αντιδημάρχου κ. Ευστάθιου Ζαπρίδη και του Προέδρου της ΑΝ.Ε.ΣΕΡ. κ. Δημητρίου Καρυπίδη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.