Κατόπιν σεπτής προσκλήσεως και Ευλογίας του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, την Δευτέρα της Πεντηκοστής, 17 Ιουνίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας επί τη εορτή της Συνάξεως του Αγίου Πνεύματος, εις τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Θεσσαλονίκης.

Στην ομιλία του προς το ευσεβές εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτος αναφέρθηκε στο Τρίτο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων «ότι το Άγιο Πνεύμα, μέσα στην ζωή της Εκκλησίας, είναι Εκείνο που μας χαρίζει την Ενότητα. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η σημερινή εορτή, μπορεί να αποτελέσει για τον καθένα από εμάς την προσωπική ημέρα της αναγεννήσεως και μία ευκαιρία ώστε να πάρουμε την μεγάλη απόφαση, για να ζήσουμε όπως θέλει ο Θεός».

»Αυτό που λείπει από την ζωή των ανθρώπων, είναι το Πνεύμα το Άγιο, το Πνεύμα του Θεού, το Πνεύμα της Αλήθειας. Έχουμε συνηθίσει δυστυχώς να ζούμε μέσα στο ψέμα και στην συμβατικότητα των συστημάτων εκείνων που καταργούν κάθε έννοια και κάθε ελευθερία των αξιών του ανθρώπου και γενικότερα του τόπου και των παραδόσεων».

Εν συνεχεία του λόγου του ο Σεβασμιώτατος παίρνοντας αφορμή από την παρουσία των εκπροσώπων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, με επικεφαλή τον Υφυπουργό Εξωτερικών και αρμόδιο για την Εκκλησιαστική, Πολιτιστική και Περιβαλλοντική διπλωματία κ. Μάρκο Μπόλαρη και των αρχών του τόπου, τους προέτρεψε να ανεβάσουν το «θερμόμετρο της αγάπης τους», προς την παράδοση, την Ορθοδοξία και την ζωή της Εκκλησίας μας, οι οποίες, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, κράτησαν ως αξίες, την Πατρίδα μας σε περιόδους δύσκολους.

Καταλήγοντας μετέφερε προς τους παρισταμένους τις Ευχές του επιχώριου Γέροντος Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, εκφράζοντας τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του για την πρόσκληση του ώστε να προστή της Πανηγύρεως ταύτης, ενώ παράλληλα επήνεσσε τον Ιερατικό Προϊστάμενο του Ιερού Ναού, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Παύλο Παπακωνσταντίνου και τους συνεφημέριους του, γιατί κατά πάντα άρτια οργάνωσή του, καθώς επίσης συνεχάρη και το πολυπληθές εκκλησίασμα, το οποίο με την παρουσία του και την υποδειγματική του τάξη, μετέφερε και εκείνο το μεγάλο μήνυμα της Ενότητας.

Την παραμονή της εορτής ο Σεβαμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού εις τον ενοριακό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της κωμοπόλεως του Δρυμού, ομιλώντας στο τέλος περί των τρόπων φανέρωσης των Χαρισμάτων του Τρίτου Προσώπου της Αγίας Τριάδος στην ζωή των ανθρώπων, μέσα από τα οποία συνεχίζεται το Σωτήριο Έργο του Κυρίου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.