ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Συνέντευξη στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE και στον δημοσιογράφο Πάνο Γκόρη παραχώρησε ο Σεβ. Μητροπολιτης Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης κ Ιωάννης στην οποία μίλησε για όλα τα σύγχρονα ζητήματα. Δείτε αναλυτικά.

Πως βλέπετε να εξελίσσεται το ζήτημα με τον κορονοιό;

Βιώνουμε μια δοκιμασία η οποία είναι πρωτοφανής για τα δεδομένα της εποχής μας, η Αγία μας Εκκλησία αντιμετώπισε τέτοια φαινόμενα κατά την ιστορική διαδρομή της , για μας η καταφυγή είναι ο Αναστάς Κύριος.

Είναι η ζωή της Εκκλησίας μας ταυτόχρονα και αποτρεπτικός παράγων και της Νόσου της λοιμικής όσο και των επακολουθούντων αρνητικών στοιχείων.

Γέροντας Αθανάσιος: Στάχτη στα μάτια η επιστολή Ιερώνυμου- Αγανάκτηση στις ψυχές μας

Η Αγία μας Εκκλησία κρατάει τους Πιστούς σε εγρήγορση προσευχής, μετανοίας σε επίπεδο βιώσεως του χαροποιού πένθους αλλά και του θριάμβου της Πίστεώς μας που προκύπτει από το Ανέσπερο Φως της Αναστάσεως του Κυρίου.

Αντιμετωπίζουμε την όλη κατάσταση με ψυχραιμία, υπακοή και με διάθεση να αξιοποιήσουμε θετικά τη δοκιμασία καλλιεργώντας στην πνευματική μας ζωή όλες τις προϋποθέσεις που θα μας φέρουν κοντά στο Θεό.

Η επιστροφή στην κανονικότητα απαιτεί συνεργασία όλων των πολιτικών και πνευματικών παραγόντων .

Για τη στάση της αστυνομίας και τις συλλήψεις Ιερέων

Υπήρξαν ακραίες συμπεριφορές και απαράδεκτες. Οι Ιερείς μας δεν είναι κακοποιά στοιχεία, είναι αγωνιστές και ακόμη και υπερβολές αν συναντησουμε στον ενθουσιασμό τους, αυτά αντιμετωπίζονται με άλλους τρόπους.

Για το ζήτημα των κλειστών εκκλησιών και τη στάση της Ιεράς Συνόδου.

Θα μου επιτρέψετε να συμφωνήσω και εγώ με τους διαφωνούντες. Οι Ναοί θα μπορούσαν να είναι ανοιχτοί. Εξαρχής η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού ήταν να είναι ανοιχτές οι Εκκλησίες για κατ ιδίαν προσευχή, αυτό καταργήθηκε εν τοις πράγμασι με αποφάσεις που μας κοινοποίησαν υπάλληλοι του Υπ. Παιδείας.

Αυτό το θεωρώ απαράδεκτο , πρέπει να σταματήσει διότι αποτελεί μια αυθαίρετη πράξη. Δεν ομιλήσαμε εκείνη τη στιγμη σεβόμενοι την απόφαση της ΔΙΣ.

Αναφορικά με το ζήτημα της αλλαγής στόχων από την Εκκλησία

Ο λόγος του Κυρίου είναι σαφής, αν δεν κατανοήσουμε την Αποστολική αξία που έχει η επισκοπική διακονία μέσα στην Εκκλησία δεν μπορούμε να ομιλούμε για αλλαγές.

Θα αλλάξουμε το κατευθηντήριο μήνυμα που μας έδωσε ο Κυριος;

Το έργο το δικό μας είναι Αποστολή που συνδέεται με το έργο του Θεού και ο Άγιος Γρηγοριος ο Θεολόγος λέγει ότι το έργο του Ποιμένος σε σχέση με τον άνθρωπο είναι να τον πάρει από την αποστασία, την αμαρτία, την ανομία και να τον φέρει στο Θεό αλλά να έχει και την Πρόνοια να τον οδηγήσει στη Θέωση.

Ο στόχος και το έργο της Εκκλησίας είναι κατά πρώτον αγιαστικόν και σωτηριολογικόν.

Όλα τα άλλα που αφορούν τα κοινωνικά δεδομένα μπορούν να προσαρμοστούν στις σύγχρονες πραγματικότητες αλλά το έργο της Εκκλησίας δεν μπορεί να αλλάξει μορφή.

Για το αν δοκιμάστηκε η Πίστη των ανθρώπων αυτό το Πάσχα

Η πίστη των ανθρώπων δεν δοκιμάζεται με τέτοια στοιχεία Παγκοσμίου δοκιμασίας.

Ο άνθρωπος που πιστεύει στο Θεό αγωνίζεται και δοκιμάζετα και αντιμετωπίζει τη Νόσο με όσα μας λέγει η Επιστήμη.

Στην Ορθόδοξη παράδοση η υπακοή στον Ιατρόν είναι κάτι που πρέπει να αναγνωρίσουμε και να προβάλουμε. Δεν καταργεί η Ορθόδοξος Εκκλησια την Ιατρική ούτε την επιστήμη.

Σε όλο τον κόσμο εφαρμόζουμε αυτό που λέγει η επιστήμη.

Ο κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του ψυχικές και σωματικές αντοχές αλλά δεν είναι κάτι που δοκιμάζει την Πίστη των ανθρώπων.

Η Πίστη παραμένει αμετάβλητος και ισχυρά και αποδεικνύεται καθημερινά και είναι συγκινητικό.

Καραγιάννης Ανδρέας
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4.52 (29 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
παναγιωτης

Μονο ντροπη για τους δημοσιους υπαλληλους ταχα ιεραρχες κοινος δεσποταδες που ως αρνητες πιστεως οπος την ημερα σταυρωσης του κυριου απο τους τοτε αρχιερεις προς τον καισαρα ενω μικροι αγιοι που βασανηστικαν απο αλοθρησκους αγιος ΡΑΦΑΗΛ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΙΡΗΝΗ και 1000000 τοσοι αλλοι εδω που βασανηστικαν και αρνηθηκαν πιστη οι αρχιερεις μας και μας στερησαν την ευλογια της ΕΚΚΛΗΣΙΑ;;; Μα για την καρεκλα και τα παχια μισθα,??Ας με συνχωρεση ο θεος για τα γραφωμενα μου.ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΚΑΙ ΑΣ ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΟΧΤΡΟΙ ΤΟΥ