Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αναστάσεως Χριστού στα Τίρανα εορτάστηκε η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος, που συλλειτούργησε μαζί με τον Μητροπολίτη Αμαντίας κ. Ναθαναήλ, τον Επίσκοπο Βύλιδος κ. Άστιο και κληρικούς της Αρχιεπισκοπής.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Μακαριώτατος μίλησε στο ποίμνιο για τη σημασία αλλά και την σημειολογία της εορτής. Μεταξύ άλλων, τόνισε: «Ακόμα μια φορά, η Εκκλησία μας μας προσκαλεί να υψώσουμε στις καρδιές και στo μυαλό μας τον Σταυρό του Χριστού.

Σήμερα, όπως στα πρωτοχριστιανικά χρόνια, για κάποιους ο σταυρός είναι σκάνδαλο ή τρέλα. Για τους ορθοδόξους Χριστιανούς, ωστόσο, ο Θεός παραμένει Παντοδύναμος και Πανσόφους. Με την προϋπόθεση ότι ο Σταυρός Του μας εμπνέει πάντα, ενδυναμώνει την αγάπη μας για τον Θεό και τις εικόνες του, τους άλλους ανθρώπους. Για εμάς, τους ορθοδόξους χριστιανούς, η Θεία Λειτουργία δεν είναι μόνο μια ανάμνηση των γεγονότων της Σταύρωσης, αλλά μια νέα εμπειρία αυτού του γεγονότος…
Επιπλέον, ας φροντίσουμε σε αυτή την περίοδο πόνου που έφερε η πανδημία, μέσω προσευχών και συμπόνιας, με την αγάπη μας να απαλύνουμε τον πόνο των αδελφών μας, που υπόκεινται στην ασθένεια».

από ope.gr

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.