ΕΚΚΛΗΣΙΑl: Σύμφωνα με την Εκκλησία, η εν λόγω αίρεση ετοιμάζει εκστρατεία στις αρχές Ιουλίου σε Καρδίτσα, Φωκίδα και Φθιώτιδα - Πώς έχει ενεργήσει η νεοπροτεσταντική οργάνωση από το 2008 μέχρι σήμερα για να προσηλυτίσει κόσμο - Ποια είναι τα πιστεύω της.

Από την μια η Εκκλησία της Ελλάδος στέλνει μήνυμα αφύπνισης στους πιστούς για την εκστρατεία που ετοιμάζει η νεοπροτεσταντική ομάδα “Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση” από τις 3 έως τις 9 Ιουλίου στους νομούς Καρδίτσας, Φωκίδας και Φθιώτιδας και από την άλλη η πολυπληθής οργάνωση δηλώνει έτοιμη να διανείμει 50 χιλιάδες αντίτυπα της Καινής Διαθήκης με την διαδικασία του «door to door».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της νεοπροτεσταντικής οργάνωσης, που προκύπτουν μέσα από την σελίδα της στο διαδίκτυο, operationjoshua, από το 2008 που ξεκίνησαν οι εκστρατείες σε όλη την χώρα μέχρι σήμερα, έχουν διανεμηθεί 1.308.213 καινές διαθήκες, με τους συμμετέχοντες να έχουν επισκεφτεί 7.158 χωριά. Στα δεκαπέντε αυτά χρόνια κοντά στους διοργανωτές έχουν βρεθεί 4.255 συμμετέχοντες.

Τόσο οι αριθμοί όσο και η δράση καθεαυτή έχει προκαλέσει για μια ακόμη χρονιά την κεφαλή της Ελληνικής Εκκλησίας, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να προστατέψει τους πιστούς της, ώστε να μην πέσουν θύματα αγυρτών και ψευδοπροφητών, που στόχο έχουν τον προσηλυτισμό.

Σύμφωνα με τους ορθόδοξους αναλυτές, η Ιεραποστολική Ένωση με πρόσχημα κάθε χρόνο τη διανομή της Καινής Διαθήκης, διοργανώνει εκστρατείες με στόχο να μοιράσει και ποικίλο υλικό προτεσταντικού χαρακτήρα ασυμβίβαστο προς την Ορθόδοξη πίστη. Για τον λόγο αυτό οι πιστοί θα πρέπει να γνωρίζουν πως η Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση ιδρύθηκε το 1981 από τον Κώστα Μακρή, ο οποίος το 1954 φοίτησε σε ιεραποστολικό σχολείο στον Καναδά και εντάχθηκε στην προτεσταντική κίνηση του Σπύρου Ζωδιάτη. Η οργάνωση ανήκει στις νεοπροτεσταντικές ομάδες.

Τόσο στα κείμενά τους όσο και στους λόγους τους δηλώνουν πως δέχονται το «Σύμβολο της Πίστεως», όμως την ίδια ώρα αρνούνται τους Αγίους Πατέρες, που το συνέταξαν και την Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού που το διαφύλαξε. Λένε πως δέχονται μόνο την Αγία Γραφή, απορρίπτοντας όμως την ερμηνεία των Πατέρων. Από την άλλη αρνούνται την μητέρα όλων των Χριστιανών, την Παναγία, τους Αγίους, τις εικόνες, τα ιερά μυστήρια και απορρίπτουν όλη την Ιερά Παράδοση.

Το 2019 και σε εκστρατεία σε Αιτωλία και Ακαρνανία, πολλοί ορθόδοξοι πιστοί είχαν φτάσει στο σημείο να καταγγείλουν τα μέλη της οργάνωσης για άκρως “πιεστική επικοινωνία”.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι ομάδες αποτελούνταν από 20 ως 40 μέλη, στην πλειοψηφία τους αλλοδαποί, με αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες, που σάρωσαν τα χωριά της Μητροπόλεως με σκοπό να διανείμουν στους κατοίκους μια σακούλα που από την μια πλευρά είχε την επιγραφή «Χριστός Ανέστη» και την φράση του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου «αιτία όλων των κακών του κόσμου είναι η άγνοια των γραφών», ενώ από την άλλη πλευρά απεικονίζεται η Ελληνική σημαία με ανακοίνωση «ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΙΡΕΣΕΙΣ, ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ, ΜΟΡΜΟΝΟΥΣ ΚΤΛ».

Κλείσιμο
Στο εσωτερικό της, η σακούλα είχε ένα βιβλίο με τον τίτλο «Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ», εκδόσεων Ελληνικής Βιβλικής Εταιρείας, χωρίς αρχαίο κείμενο, αλλά με μετάφραση και με διαπιστευτήρια προς τους καθηγητές που έκαναν την μετάφραση από την Ιερά Σύνοδο. Επίσης υπήρχαν τρία έντυπα, ένα για την μεταστροφή στο Χριστό ενός πρώην αμαρτωλού, ένα έντυπο με την ιδεολογία- πίστη της Ε.Ι.Ε. και μια απαντητική επιστολή, ώστε να αποσταλούν δωρεάν βιβλία, cd και DVD σε όποιον απαντήσει.

Και ενώ σε όλα τα έντυπα υπάρχει διεύθυνση για επικοινωνία μέσω διαδικτύου, γίνεται και η εξής προτροπή «Σε ενθαρρύνουμε να πηγαίνεις στην Εκκλησία της ενορία σου. Αν δεν σχετίζεσαι με την τοπική ενορία σου μπορείς να πας και σε μια Ευαγγελική Εκκλησία της περιοχής σου».

Αν και υπήρξε σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως, μετά την σωρεία των διαμαρτυριών των πιστών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Κοσμάς ζήτησε από την επιτροπή για θέματα αιρέσεων να ενημερώσει τους πιστούς για την εν λόγω ομάδα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.