ΤΕΕΣ: Κατά τη συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας, προέδρων και ομιλητών των επιτροπών της Διακοινοβουλευτικής Συνελεύσεως της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) πραγματοποιήθηκε συζήτηση των θεμάτων, που αφορούν στην εκπόνηση κοινών αποφάσεων για την εξασφάλιση της προστασίας των δικαιωμάτων των πιστών στα κράτη-μέλη της ΔΣΟ, καθώς και για την αποκατάσταση των πολιτιστικών σχέσεων, των προσκυνηματικών και ανθρωπιστικών πρωτοβουλιών.

Επιπλέον, στη συνεδρίαση επικυρώθηκε το σχέδιο δραστηριοτήτων, που σχετίζονται με τη διεξαγωγή της 29ης Γενικής Συνελεύσεως της ΔΣΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας της Κρατικής Δούμας, από τη ρωσική πλευρά στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι βουλευτές Σεργκέι Γκαβρίλοφ (πρόεδρος της ΔΣΟ), Κονστανίν Ζατούλιν, Αλεξέι Τσέπα και Ντμίτρι Πεβτσόφ.

Τα Κοινοβούλια άλλων χωρών εκπροσωπήθηκαν από δεκατέσσερις κοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Αρμενίας, της Βουλγαρίας, της Κύπρου, της Αιγύπτου, της Γεωργίας, της Ελλάδας, της Ιορδανίας, της Μολδαβίας, της Βορείου Μακεδονίας, της Πολωνίας, της Ρουμανίας, της Συρίας και της Ουγκάντας.

Όπως επεσήμανε ο Σεργκέι Γκαβρίλοφ συνοψίζοντας τα αποτελέσματα της συνεδριάσεως, κατά τη διάρκεια σχεδόν τριάντα ετών η ΔΣΟ «επιδιώκει στοχευμένα τη διαμόρφωση ενός προτύπου διακοινοβουλευτικών σχέσεων, οι οποίες βασίζονται στις κοινές πνευματικές αξίες και τις εθνικές παραδόσεις και λαμβάνει μέρος στις ειρηνευτικές διαδικασίες, την ενίσχυση της εμπιστοσύνης μεταξύ χωρών με θεμέλιο την πίστη».

Ο πρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής Συνελεύσεως της Ορθοδοξίας διαπίστωσε ότι «όλα αυτά τα χρόνια η θέση της Συνελεύσεως ήταν απολύτως ορθή, όταν υποδείξαμε την ανάγκη προστασίας των δικαιωμάτων των χριστιανών στην κατεχόμενη Βόρειο Κύπρο, την Ουκρανία, τη Συρία, το Ιράκ και το Μαυροβούνιο». Ο βουλευτής επίσης αναφέρθηκε στις ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες, που έτυχαν της υποστήριξης της ΔΣΟ.

Όπως είπε ο Σεργκέι Γκαβρίλοφ, τα μέλη της ΔΣΟ υποστήριξαν την πρόταση να διεξαχθεί η Γενική Συνέλευση στο Γερεβάν. «Η Αρμενία είναι από τα πρώτα κράτη, όπου ο χριστιανισμός καθιερώθηκε ως επίσημη θρησκεία. Οφείλουμε να αναπτύξουμε νέες κατευθύνσεις συνεργασίας, να ανταλλάξουμε εμπειρίες για την προστασία των δικαιωμάτων των χριστιανών. Ελπίζουμε ότι η διεξαγωγή της Γενικής Συνελεύσεως της Ορθοδοξίας στην πόλη του Γερεβάν θα συμβάλει στην ενίσχυση των διεθνών θέσεων της οργανώσεώς μας, η οποία καθίσταται μια εκ των κορυφαίων διακοινοβουλευτικών ειρηνευτικών οργανώσεων, θα συμβάλει στην ανάπτυξη του κοινοβουλευτισμού και τη στενότερη συνεργασία μεταξύ των λαών μας», κατέληξε ο πρόεδρος της ΔΣΟ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.