Η επεξεργασία του νομοσχεδίου ξεκινά στην αρμόδια επιτροπή την Δευτέρα - Αύριο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντά σε επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Χαρίτση για τον θεσσαλικό κάμπο.

Στη Βουλή αναμένεται να κατατεθεί το απόγευμα της Πέμπτης το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο καθώς ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση.

Όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, η επεξεργασία του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή ξεκινά την προσεχή Δευτέρα 5/2 και θα συνεχιστεί έως την Δευτέρα 12/2. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό στην Ολομέλεια θα γίνει διήμερη συζήτηση στις 14 και 15 Φεβρουαρίου.

Εκ μέρους της ΝΔ εισηγήτρια των προωθούμενων διατάξεων θα είναι η κυρία Μαρία Συρεγγέλα και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο κ. Κώστας Τσιάρας. Εκτός αυτού αύριο Παρασκευή 2/2 θα διεξαχθεί η «Ώρα του πρωθυπουργού» με τον Κυριακή Μητσοτάκη να απαντά σε επίκαιρη ερώτηση του κ. Αλέξη Χαρίτση για τον θεσσαλικό κάμπο. Επίσης, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθούν στο κοινοβούλιο οι νέοι ποινικοί κώδικες του Υπουργείου Δικαιοσύνης και πολυνομοσχέδιο του Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πάνω από 5.500 σχόλια στη δημόσια διαβούλευση

Υπενθυμίζεται πως όπως έγραφε χθες το protothema.gr, ο διχασμός της Ελληνικής κοινωνίας, σχετικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αποτυπώνεται και στα σχόλια που έγραψαν οι πολίτες στη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης.

Το νομοσχέδιο με τίτλο «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις», τέθηκε την Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου σε δημόσια διαβούλευση και μετά από τη συμπλήρωση μίας εβδομάδας στον «αέρα», είχε συγκεντρώσει περισσότερα από 5.500 σχόλια και παρατηρήσεις.

Η δημόσια διαβούλευση, ολοκληρώθηκε χθες Τετάρτη, στις εννέα το βράδυ.
sxolia_dimosia_diavoulefsh

Διαβάζοντας τα σχόλια διακρίνεται από τη μία η οργή και η αγανάκτηση ορισμένων, αλλά και η λύτρωση κάποιων, καθώς όπως λένε, το νομοσχέδιο θα τους λύσει αρκετά προβλήματα. Αρκετοί είναι εκείνοι από αυτούς που διαφωνούν, οι οποίοι επικαλούνται την Εκκλησία, λέγοντας ότι είναι αμαρτία. Άλλοι εκφράζουν τους προβληματισμούς τους και θέτουν ερωτήματα και άλλοι το αντιμετωπίζουν με χιούμορ.

«Βαθύτατη θλίψη. Ο Θεός θα στείλει την οργή Του. Σόδομα και Γόμορρα. Τα ισοπεδώσαμε όλα. Ντροπή και αίσχος. Είναι αμαρτία, το λέει και ο Απόστολος Παύλος. Ο Άγιος Παΐσιος είχε πει ότι όταν ψηφίζονται νόμοι αντιχριστιανικοί θα έρθει η τιμωρία του Θεού. Τα παιδιά χρειάζονται ανδρικό και γυναικείο πρότυπο» είναι κάποιες από τις αναφορές εκείνων που διαφωνούν.

«Θα λύσει αρκετά προβλήματα. Συγχαρητήρια. Επιτέλους πάμε ένα βήμα μπροστά. Θετική κίνηση», γράφουν οι υποστηρικτές του νομοσχεδίου.

Κάποιοι θέτουν προβληματισμούς, όπως τι θα γίνει σε περίπτωση χωρισμού ενός ομόφυλου ζευγαριού και αν προβλέπεται κάτι στο νομοσχέδιο.

Φυσικά δεν λείπουν και τα χιουμοριστικά σχόλια με πολίτη να γράφει: «Ένας μεγάλος προβληματισμός που είναι τροφή για σκέψη του νόμου που θα ψηφίσετε, είναι πως αν δυο γυναίκες παντρευτούν και αποκτήσουν ένα κορίτσι και το κοριτσάκι αυτό ενηλικιωθεί και θελήσει να παντρευτεί άνδρα, αυτός ο άνδρας θα έχει δυο πεθερές!! Θα θέλατε όλοι εσείς που ψηφίζετε να ήσασταν στη θέση του;».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.