Τελικά, η κατάσταση είναι διαφορετική από αυτή που οι στρατηγοί μετέφεραν στον Ρώσο πρόεδρο…οι Ουκρανοί δεν υποδέχθηκαν τα ρωσικά στρατεύματα αλλά επέδειξαν σθεναρή αντίσταση.

ΠΟΥΤΙΝ: Την τράπουλα ανακατεύει ο Βλαντιμίρ Πούτιν προχωρώντας σε εκκαθαρίσεις στις τάξεις των υπηρεσιών ασφαλείας.
Έχοντας χάσει σημαντική στρατιωτική δύναμη και με το πλάνο εισβολής στην Ουκρανία να μην προχωρά όπως θα περίμενε, διέταξε την προφυλάκιση κορυφαίου αξιωματούχου των μυστικών υπηρεσιών.

Ο 68χρονος συνταγματάρχης, Σεργκέι Μπεσέντα, επικεφαλής της 5ης Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας είχε προηγουμένως τεθεί υπό περιορισμό στο σπίτι του.

Στην πορεία, εστάλη στη φυλακή υψίστης ασφαλείας Lefortovo, γεγονός που σημαίνει ότι πιθανόν – όταν τελεστεί η δίκη – να έρθει αντιμέτωπος με βαριά ποινή για ζητήματα παραβίασης εχεμύθειας.

Η συγκεκριμένη κίνηση ερμηνεύεται ως προειδοποίηση από τον Πούτιν προς άλλους στρατηγούς που θα σηκώσουν το φορτίο των σημαντικών απωλειών στα ρωσικά στρατεύματα.

Ο Μπεσέντα είχε, πριν από τη φυλάκισή του, ταξιδέψει στην Ουκρανία.

Το τελευταίο διάστημα, ο Πούτιν εξαπολύει απειλές προς τους κατασκόπους του που δεν έχουν επιτύχει, όπως ο Ρώσος πρόεδρος σχεδίαζε, την επιθυμητή εισβολή. Στο στόχαστρο του Πούτιν έχει βρεθεί και ο στρατηγός Ανατόλι Μπολούκ που έχει τεθεί υπο περιορισμό στο σπίτι του.

Τελικά, η κατάσταση είναι διαφορετική από αυτή που οι στρατηγοί μετέφεραν στον Ρώσο πρόεδρο…οι Ουκρανοί δεν υποδέχθηκαν τα ρωσικά στρατεύματα αλλά επέδειξαν σθεναρή αντίσταση.

Παραδοχή Πεσκόφ: «Έχουμε σημαντικές στρατιωτικές απώλειες»
Σε μια παραδοχή σπάνια, ομολογουμένως, από αξιωματούχους του καθεστώτος Πούτιν, προχώρησε, πριν από λίγες ημέρες, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ. Η Μόσχα έχει «σημαντικές απώλειες» στις τάξεις των ρωσικών στρατευμάτων που αναπτύχθηκαν στην Ουκρανία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, χωρίς να προσδιορίσει τον αριθμό τους.

«Έχουμε υποστεί σημαντικές στρατιωτικές απώλειες», δήλωσε στο βρετανικό δίκτυο Sky News ο Πεσκόφ, λέγοντας ακόμη: «είναι μια τεράστια τραγωδία για εμάς».

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ δεν αποδέχθηκε, ωστόσο, τον όρο «ταπείνωση» που χρησιμοποιήθηκε από τον δημοσιογράφο του βρετανικού δικτύου για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ακόμη, είπε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν ανησυχεί μήπως καθίσει στο εδώλιο με την κατηγορία εγκλημάτων πολέμου.

Ανεβάζοντας τους τόνους δήλωσε: «Εάν η Φινλανδία και η Σουηδία ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, τότε θα απαντήσουμε ανάλογα».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.