Γ' Στάση των Χαιτερτισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο στο Λιανοκλάδι-Μητρόπολη Φθιώτιδος

Στην ακολουθία της Γ΄ Στάσης των Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Λιανοκλαδίου χοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος το απόγευμα της Παρασκευής 9 Μαρτίου.

Στον κατάμεστο από πιστούς Ναό, προ της απολύσεως της ακολουθίας, ο Ποιμενάρχης μας απηύθυνε Θεολογικό Λόγο για το πρόσωπο της Παναγίας αναλύοντας τον στίχο του πρώτου τροπαρίου της Έ ωδής του κανόνος: «η κατακλυσμού της αμαρτίας, σώσασα κόσμον χαίρε Θεόνυμφε» και χαρακτηριστικά ανέφερε:

« Σήμερα αδελφοί μου, η αμαρτία κατακλύζει ξανά τον κόσμο και ζούμε ένα σύγχρονο κατακλυσμό. Η ελπίδα μας είναι η Παναγία. Μπορούμε να κρατηθούμε αλώβητοι μόνο μέσα στην Κιβωτό που είναι η Εκκλησία, ζητώντας το έλεος και την προστασία της Θεοτόκου, η οποία είναι ένα με Εκκλησία και η σκέπη της χωρά εκατομμύρια ανθρώπων γιατί έχει πνευματικές διαστάσεις.

Η Παναγία αδελφοί μου να μας σκεπάζει όλους και με δύναμη να αξιωθούμε να διαβούμε το πέλαγος της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, λαμβάνοντας δύναμη από το Φως της Αναστάσεως για τον αγώνα της πνευματικής αλλά και της καθημερινής μας ζωής. Καλή Ανάσταση!»

Μετά την απόλυση της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους πιστούς ενορίτες του Λιανοκλαδίου, οι οποίοι έσπευσαν να λάβουν την αρχιερατική του ευλογία και να του ευχηθούν για το Άγιο Πάσχα.

Φθιώτιδος Νικόλαος: «Σήμερα αδελφοί μου, η αμαρτία κατακλύζει ξανά τον κόσμο»

Φθιώτιδος Νικόλαος: «Σήμερα αδελφοί μου, η αμαρτία κατακλύζει ξανά τον κόσμο»

Φθιώτιδος Νικόλαος: «Σήμερα αδελφοί μου, η αμαρτία κατακλύζει ξανά τον κόσμο»

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.