Γράφει η Μητρόπολη Φθιώτιδος

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Λαμίας χοροστάτησε και ωμίλησε την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναλύσας την Ευαγγελική περικοπή του κατά Μάρκον Ιερού Ευαγγελίου (Α’ 1-8), χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Φεύγει αδελφοί μου ο παλιός ο χρόνος μαζί με τα πάθη και όλα τα άσχημα.

Στόχος του κάθε χριστιανού για τη νέα χρονιά είναι μια καινούργια αρχή εν τω Ευαγγελίω Ιησού Χριστού. Είναι ευκαιρία αύριο που εισερχόμεθα εις το νέο πολιτικό έτος και το περιμένουμε με ελπίδα και ευχές να βάλουμε αρχή νέας πνευματικής ζωής χτισμένη πάνω σε γερά θεμέλια πίστεως και αγάπης.

Περιμένουμε το 2018 με ελπίδα σε μια εποχή που είναι πολύ δύσκολη και πάνω από την Ευρώπη απλώνεται το πέπλο του τρόμου. Για να αλλάξει ο χρόνος πρέπει να αλλάξει το μυαλό του ανθρώπου και να μαλακώσει η καρδιά μας. Μέσα μας πρέπει να ανατείλει νέα μέρα και την ελπίδα μας πρέπει να την εναποθέσουμε στο Θεό, διότι μόνο αυτός μας διαφυλάττει.

Σήμερα ήρθαμε να τιμήσουμε προεορτίως τον Μέγα Βασίλειο και τον καλό σας Εφημέριο π. Βασίλειο Καραμέρη, ο οποίος είναι χρήσιμος στην Ιερά Μητρόπολή μας, στις κατασκηνώσεις και την Ενορία αυτή, η οποία έχει αναπτυχθεί πολύ πνευματικά. Αυτό ωφείλεται στον Ιερέα σας αλλά και στους συνεργάτες του αλλά και σε όλους εσάς. Είναι από τις λίγες Ενορίες που έχει πολλά παιδιά. Είναι ένα πνευματικό φυτώριο.

Πάντοτε να έχετε την ευλογία του Θεού και των Αγίων Αποστόλων και να χαίρεστε για το έργο της Ενορίας σας, ο π. Βασίλειος να είναι πολύχρονος και σε όλους εύχομαι καλή Χρονιά».

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προεχείρισε Αναγνώστη τον υποψήφιο Φοιτητή της Θεολογικής Σχολής Ευάγγελο Αυγέρη και με συγκίνηση ο Ποιμενάρχης μας ανέφερε:

«Ο Ευάγγελος αδελφοί μου είναι ένα παιδί που διακονεί όχι μόνο την Ενορία αυτή αλλά ολόκληρη τη Μητρόπολη. Πάντα πρόθυμος και πάντα με ζήλο προσφέρει την διακονία του στο νεανικό έργο της Μητροπόλεως και στις κατασκηνώσεις.

Να ευχηθούμε να είναι ευλογημένος, στερεωμένος και δυνατός και με το καλό να εισαχθεί στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου και να αναδειχθεί τίμιος εργάτης της Εκκλησίας μας. Άξιος!».

Τέλος ο Προϊστάμενος του Ναού εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, των συνεργατών και όλων των μελών της Ενορίας ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Σεβασμιώτατο για την ευλογητή παρουσία του στο Ναό και του ευχήθηκε το νέο έτος που θα ανατείλει να είναι έτος υγείας, ευλογίας και δυνάμεως.

Ο Σεβασμιώτατος για το καλό της νέας Χρονιάς έδωσε σε όλα τα παιδιά του Ιερού μαζί με την πατρική του ευχή και ως ευλογία χρηματικό ποσό.

Ακολούθως στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού παρέθεσε σε όλους πλούσιο κέρασμα κατά την διάρκεια του οποίου οι Ιεροψάλτες του Ναού κ. Ευθύμιος Τσούμας και κ. Γεώργιος Παλιούρας μαζί με τα παιδιά και την χορωδία του Ναού έψαλλαν τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον Σεβασμιώτατο.

Φθιώτιδος Νικόλαος: «Φεύγει αδελφοί μου ο παλιός ο χρόνος μαζί με τα πάθη και όλα τα άσχημα» Φθιώτιδος Νικόλαος: «Φεύγει αδελφοί μου ο παλιός ο χρόνος μαζί με τα πάθη και όλα τα άσχημα» Φθιώτιδος Νικόλαος: «Φεύγει αδελφοί μου ο παλιός ο χρόνος μαζί με τα πάθη και όλα τα άσχημα» Φθιώτιδος Νικόλαος: «Φεύγει αδελφοί μου ο παλιός ο χρόνος μαζί με τα πάθη και όλα τα άσχημα» Φθιώτιδος Νικόλαος: «Φεύγει αδελφοί μου ο παλιός ο χρόνος μαζί με τα πάθη και όλα τα άσχημα» Φθιώτιδος Νικόλαος: «Φεύγει αδελφοί μου ο παλιός ο χρόνος μαζί με τα πάθη και όλα τα άσχημα»

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.