Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζήτησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, να τεθεί η περιοχή της δημοτικής ενότητας Ελυμνίων στην Εύβοια η φωτιά έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και χρειάζεται να ενισχυθούν οι δυνάμεις που επιχειρούν στα πολλαπλά και διάσπαρτα μέτωπα φωτιάς.

Επιπλεόν, ο δήμαρχος Μαντουδίου -Λίμνης – Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, απευθύνει έκκληση για ενίσχυση των επίγειων και εναέριων δυνάμεων: «Η κατάσταση είναι τραγική. Κάνω έκκληση όσο είναι το φως της μέρας για την ενίσχυση των εναέριων δυνάμεων καθώς καίγονται περιουσίες, καίγονται σπίτια, κινδυνεύουν άνθρωποι».

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν επίγειες δυνάμεις στα πολλαπλά μέτωπα της φωτιάς με τη συνδρομή υδροφόρων και μηχανημάτων έργων από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αλλά και του δήμου Μαντουδίου – Λίμνης- Αγίας ‘Αννας.

Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν τα χωριά και οι οικισμοί Χρόνια, Σηπιάδα, Ρετσινόλακκος, Καλαμούδι, Παλιοχώρι και Δαμιά.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, Συναγερμός έχει σημάνει και για τους οικισμούς δυτικά της Λίμνης Ευβοίας και ιδιαίτερα εκείνους που βρίσκονται στην παραλιακή ζώνη στο δρόμο από τη Λίμνη ως τις Ροβιές.

Σύμφωνα με κατοίκους, η φωτιά κινείται προς τον οικισμό Χρόνια που βρίσκεται ανάμεσα σε Λίμνη και Ροβιές και οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής προσπαθούν να κάνουν μία ζώνη προστασίας, όμως οι ισχυροί άνεμοι δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια. Οι παραθεριστές προσπαθούν να κινηθούν σε περιοχές κοντά στη θάλασσα για λόγους ασφαλείας.

Οι Άγιοι Γέροντες Δαυίδ, Ιάκωβος και Κύριλλος , θα βγουν μπροστά…
δεν άφησαν ποτέ κανέναν από εμάς..
Θα αφήσουν το σπίτι τους;
Εμείς;

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.