Με σεμνότητα, απλότητα, αλλά και την ανάλογη εκκλησιαστική τάξη ετελέσθη, το πρωί της Πέμπτης 8 Νοεμβρίου 2018, ο Αγιασμός και η Ακολουθία της Θεμελίωσης ενός νέου Ιερού Ναού, του πρώτου, ο οποίος θα είναι αφιερωμένος στον νέο Άγιο της Εκκλησίας μας, Όσιο Ιάκωβο (Τσαλίκη), διατελέσαντα Κληρικό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος και Ηγούμενο της Ι. Μονής του Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος.

Ο Ιερός Ναός θεμελιώθηκε στον χώρο όπου ανηγέρθη και βρίσκεται υπό αποπεράτωση το Πνευματικό Κέντρο Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως στη Χαλκίδα (στην περιοχή πίσω από το Τάγμα Πεζοναυτών) και την Ιερά Ακολουθία της Θεμελιώσεως τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και άλλους Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, τον Διευθυντή κ. Μανώλη Κηλίφη, την κ. Παναγιώτα Χατζηπάκου και άλλους παράγοντες της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π. Ε. Ευβοίας (αφού το Πνευματικό Κέντρο χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ), καθώς και τους κατασκευαστές Αδελφούς Βαρελά.

Με μεγάλη συγκίνηση ο Σεβασμιώτατος τοποθέτησε τον Θεμέλιο Λίθο και ευχήθηκε ο Ιερός Ναός και το παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο να αποτελέσουν ασφαλή καταφύγια των νέων ανθρώπων της Πόλεώς μας.


Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.