ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ: Δεύτερη νύχτα αγωνίας περνούν και σήμερα οι κάτοικοι στην Εύβοια μιας και τα μέτωπα της φωτιάς δεν λένε να σταματήσουν παρά τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής.

Μέσα στο χωριό του Γαβαλά αναπτύσσονται οι περισσότερες δυνάμεις της Πυροσβεστικής για να μπορέσουν να αναχαιτίσουν την απειλητική πορεία της πυρκαγιάς.

Η φωτιά τώρα έχει πλησιάσει το χωριό, ωστόσο άμεσα δεν απειλείται λόγω του τρόπου που έχουν αναπτυχθεί οι δυνάμεις. Με τον ίδιο τρόπο θα αντιμετωπιστούν και τυχόν νέες απειλές.

Φωτιά τώρα Εύβοια: Την ίδια ώρα μάχη με τις φλόγες δίνουν οι ισχυρότατες δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στην Εύβοια στον Γαβαλά.

Οι άνεμοι δυστυχώς τα ξημερώματα εντάθηκαν και πάλι, με αποτέλεσμα η κατάσταση να γίνει και πάλι ανεξέλεγκτη.

Χθες το απόγευμα μετά από εισήγηση του Επικεφαλής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων πραγματοποιήθηκε προληπτική οργανωμένη απομάκρυνση των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Μακρυχωρίου Ευβοίας και μεταφορά τους σε ασφαλές σημείο στο κοντινό χωριό της Σέτας, με ενέργειες του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.

Εξαιτίας της κατάστασης που επικρατούσε τα ξημερώματα, έγινε εκ νέου εισήγηση για την προληπτική εκκένωση ακόμη τεσσάρων χωριών και συγκεκριμένα, του Νεοχωρίου, της Δάφνης, του Γαβαλά και του Λοφίσκου που ολοκληρώθηκαν με την μεταφορά κατοίκων σε ασφαλή σημεία.

Φωτιά τώρα Εύβοια: Οι εικόνες που επικρατούσαν τα ξημερώματα ήταν δραματικές με τους κατοίκους να σπεύδουν να απομακρυνθούν. Μέχρι στιγμής πάντως δεν φαίνεται να έχει υποστεί ζημιές κανένα σπίτι.

Νωρίς το πρωί η ένταση των ανέμων έπεσε αισθητά στη συνέχεια όμως δυνάμωσαν και πάλι οι άνεμοι και κατ’ επέκταση και το καταστροφικό έργο του πιο δύσκολου πύρινου μετώπου στον Γαβαλά.

Το αρχικό μέτωπο τώρα στα Μανίκια έχει οριοθετηθεί και τα άλλα τρία μέτωπα παραμένουν σε εξέλιξη με το τελευταίο, όπως προαναφέρθηκε, να έχει ξεσπάσει έξω από το Τραχήλι.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.