Ο Μίλτος Τεντόγλου διατήρησε τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στο μήκος - Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν απολαυστικός στον τελικό, όπου το ένα άλμα ήταν καλύτερο από το άλλο κατακτώντας την πρώτη θέση με επίδοση που αποτελεί ρεκόρ αγώνων.

Ο ελληνικός στίβος πανηγύρισε μέσα σε λίγες ώρες ένα δεύτερο χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου που διεξάγεται στο Μόναχο.

Μετά τον θρίαμβο της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη στα 35χλμ βάδην, ο Μίλτος Τεντόγλου φρόντισε να επιβεβαιώσει ότι είναι ο κορυφαίος άλτης του μήκους αυτή τη στιγμή στον κόσμο, διατηρώντας με άνεση τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης που είχε κατακτήσει το 2018 στο Βερολίνο.

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι, ο οποίος είχε μπει με τη 2η επίδοση από τον προκριματικό, έκανε έναν φανταστικό αγώνα, ξεπερνώντας και το κακό του ξεκίνημα (άκυρο το πρώτο άλμα) και μη αφήνοντας κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στους υπόλοιπους άλτες…

Στο πρώτο του άλμα ήταν ο γνωστός αποφασιστικός Μίλτος, ο οποίος απογειώθηκε πραγματικά και προσγειώθηκε στα 8.5 μέτρα, αλλά για χιλιοστά το άλμα του ήταν άκυρο.

Την ίδια ώρα ο Σουηδός Τόμπιας Μόλντερ, στο δικό του πρώτο άλμα είχε κάνει 7.95 με τον Βρετανό Τζέϊκομπ Φίνχαμ-Ντιουκς να κλείνει την πρώτη προσπάθεια των αθλητών με την καλύτερη επίδοση (8.06).

Ωστόσο δεν έμεινε για πολύ στην κορυφή, καθώς στο δεύτερο του άλμα ο Μίλτος ήταν πιο προσεκτικός και παρόλο που ήταν… συγκρατημένος προσγειώθηκε στα 8.23μ με τον ίδιο να σηκώνει ψηλά τα χέρια ανακουφισμένος.

Πλέον είχε βάλει την πίεση στους αντιπάλους του και φρόντισε να την κάνει ακόμη μεγαλύτερη καθώς στην 3η του προσπάθεια έκανε 8.35, αφήνοντας τον Βρετανό Τζέϊκομπ Φίντσαμ-Ντιουκς δεύτερο με 8.06 και τον Σουηδό Τομπίας Μόντλερ, που θεωρητικά ήταν ο μεγάλος του αντίπαλος, τρίτο με 7.95μ. (λίγο αργότερα βρέθηκε 4ος πίσω από τον Γάλλο, Πομερί που έκανε 8.06).

Κλείσιμο

Κι αν κάποιος πίστευε ότι μπορούσε να συμβεί το παραμικρό απρόοπτο (όπως στον τελικό του παγκοσμίου που έχασε το χρυσό στο τελευταίο άλμα) ο Τεντόγλου φρόντισε να παγώσει τους πάντες καθώς στην 4η του προσπάθεια προσγειώθηκε στα 8.52μ.

Μια επίδοση που ήταν ξεκάθαρο ότι θα του έδινε το χρυσό, αλλά παράλληλα αποτελεί και νέο ρεκόρ αγώνων!

Μ’ αυτό το άλμα ο Τεντόγλου τελείωσε πρόωρα τον τελικό και το μοναδικό αξιοσημείωτο ήταν ότι ο Σουηδός Μόντλερ στο τελευταίο του άλμα μπόρεσε να κλέψει το χάλκινο από τον Γάλλο Πομερί, με τον Μίλτο να μην χρειάζεται καν να κάνει την 5η και 6η του προσπάθεια πανηγυρίζοντας με την ελληνική σημαία το δεύτερο του (σερί) χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.