Πίστωσε 33,15 εκατ. ο ΟΠΕΚΕΠΕ στους υπόλοιπους 1.253 δικαιούχους Νέους Αγρότες- Από τις 8 Αυγούστου έως τις 11 του μήνα ο ΟΠΕΚΕΠΕ πραγματοποίησε πληρωμές συνολικού ύψους 40.343.290,02 ευρώ.

Το ποσό των 40.343.290,02 ευρώ πλήρωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ από τις 8 έως τις 11 Αυγούστου 2022 σε 1.383 δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους, με το μεγαλύτερο μέρος των πληρωμών (33.150.250 ευρώ σε 1.253 δικαιούχους) να αφορά το πρόγραμμα των Νέων Αγροτών 2014-20.

Οι υπόλοιπες πληρωμές αφορούν Δράσεις όπως τα μεταφορικά των νησιών του Αιγαίου, την αναδιάρθρωση αμπελώνων, επιχειρησιακά προγράμματα φρούτων, το μέτρο της πρόωρης συνταξιοδότησης αγροτών, γενετικούς πόρους, κλπ

Σαφέστερη εικόνα θα υπάρξει µετά την αξιολόγηση των ενστάσεων και των εν δυνάµει δικαιούχων, όπου θα καταβληθεί ένα επιπλέον ποσό (10% περίπου) των χρηµάτων που έχουν κρατηθεί µετά την υπερδέσµευση. Εκεί θα φανεί και η τελική κατάσταση των επιλαχόντων, οπότε αν υπάρξει τελικά κάποια πρωτοβουλία, θα φανεί από τον Νοέµβριο και µετά.

Η κατάσταση έχει ως εξής, σύµφωνα µε τα αποτελέσµατα διοικητικών ελέγχων:

Θεσσαλία: 314 επιλαχόντες.
∆υτική Ελλάδα: 303 επιλαχόντες.
Κεντρική Μακεδονία: 644 επιλαχόντες.
Κρήτη: 840 επιλαχόντες.
Πελοπόννησος: 443 επιλαχόντες.
Ανατολική Μακεδονία: 296 επιλαχόντες.
Από εκεί και πέρα, την Κεντρική Μακεδονία, η οποία έχει ήδη λάβει πρώτη πρωτοβουλία να ζητήσει έξτρα κονδύλια και να κινήσει τις σχετικές διαδικασίες, ακολούθησε πλέον και η ∆υτική Ελλάδα. Συγκεκριµένα, ο περιφερειάρχης ∆υτικής Ελλάδος, Νεκτάριος Φαρµάκης ζητά µε σχετική του επιστολή στο ΥΠΑΑΤ να υπάρξει θετική αντιµετώπιση του θέµατος εκ µέρους του Υπουργού αυξάνοντας τον προϋπολογισµό ώστε να έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν και οι υπόλοιποι Νέοι Γεωργοί που πληρούν τα κριτήρια του εν λόγω προγράµµατος.

Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει κινηθεί και προς την κατεύθυνση να ζητήσει επιπλέον πόρους, από το υπουργείο, από προγράµµατα που δεν προχωρούν µε τους ρυθµούς που θα έπρεπε, προκειµένου από τα 85 εκατ. ευρώ, το τελικό ποσό για το πρόγραµµα να ανέβει στα περίπου 116 – 117 εκατ. ευρώ, για να καλυφθούν χρηµατοδοτικά και οι 670 δυνητικά δικαιούχοι για τους οποίους οι διατιθέµενοι πόροι δεν έφτασαν αυτή τη φορά.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.