Την Κυριακή Β΄ Ματθαίου, 14 Ιουνίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος μετέβη στην Ίο, όπου χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον ενοριακό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιου.

Κατά το κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας, η οποία περιγράφει την κλήση των πρώτων μαθητών από τον Κύριο. Τόνισε ότι οι Απόστολοι άφησαν αμέσως τα δίχτυα και ακολούθησαν τον Χριστό, δίνοντας με τη στάση τους ένα διαχρονικό παράδειγμα εμπιστοσύνης και υπακοής στο θέλημα του Θεού.

Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι και στη σύγχρονη εποχή ο Χριστός εξακολουθεί να καλεί κάθε άνθρωπο σε μία προσωπική σχέση μαζί Του. Η ανταπόκριση στο κάλεσμά Του δεν απαιτεί απαραίτητα την εγκατάλειψη του τόπου ή της εργασίας μας, αλλά την αλλαγή της καρδιάς και την απόφαση να θέσουμε τον Θεό στο κέντρο της ζωής μας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.