Συνήλθε στην ετήσια πνευματική του σύναξη ο Ιερός Κλήρος του Καναδά υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Σωτηρίου στο Κίνγστον Οντάριο. Από την Τρίτη 8 Οκτωβρίου μέχρι την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, 2019.

Η κάθε μέρα άρχιζε με Όρθρο και τελείωνε με Εσπερινό εκτός από την Τρίτη το βράδυ που τελέστηκε βραδυνή Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Κοίμησης της Θεοτόκου Κινγκστον.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος και συνελειτούργησαν όλοι οι ιερείς και ο διάκονος Κωνσταντίνος Τσιάλτας. Ήταν μία Θεία Λειτουργία ιστορική, που θα μείνει αξέχαστη.

Μετά την Θεία Λειτουργία η Κοινότης του Κινγκστον, με Ιερετικώς Προϊστάμενο τον π. Νικόδημο Κοντογιωργάκη, παρέθεσε δείπνο για όλους.

Ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος παρουσίασε όλους τους ιερείς αναφέροντας την Κοινότητα του καθενός από το Β ανκούβερ του Ειρηνικού Ωκεανού μέχρι το Χάλιφαξ του Ατλατντικού Ωκεανού.

Τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν ήσαν τα κάτωθι:

Οι εισηγητές παρουσίασαν γραπτή εισήγηση στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.

Το κάθε θέμα συζητήθηκε διεξοδικά με συμμετοχή όλων των ιερέων και ελήφθησαν βασικές και συνετές αποφάσεις, οι οποίες μπορούν να τεθούν σε εφαρμογή.

Τη συζήτηση διεύθυνε όλες τις ημέρες ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος. Η συμμετοχή των ιερέων ήταν καθολική.

Την τελευταία ημέρα έλαβε μέρος στη πνευματική σύναξη των ιερέων ο εξοχώτατος Πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά κ. Δ. Αζεμόπουλος.

Τον παρουσίασε στους ιερείς ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος με τα θερμότερα λόγια. Ως γνωστόν, ο κ. Αζεμόπουλος είναι άριστος διπλωμάτης, ακρεφνής Έλληνας και ευλαβής Ορθόδοξος Χριστιανός, θεολογικά καταρτισμένος σε τέτοιο βαθμό, που ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος, του έδωκε άδεια να κηρύττει στους ιερούς Ναούς.

Ο κύριος Πρέσβης ομίλησε άριστα θεολογικά στους ιερείς, αλλά και πατριωτικά. Ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος προσέφερε μικρό δώρο από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη, αλλά και πρόσκληση του Παναγιωτάτου να τον επισκεφθεί στην Πόλη.

Η ετήσια Πνευματική Σύναξη των Ιερέων είχε άριστη επιτυχία και έκλεισε με ελληνικά τραγούδια, ορθόδοξους ύμνους και προσευχή.

Οι ιερείς και ο Αχριεπίσκοπος μαζί έψαλαν τη φήμη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατγριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος εδήλωσε: «Είμαι πανευτυχής διότι στον Καναδά έχομε καλούς ιερείς. Η εκκλησία μας προοδεύει. Δέχεται πλούσια τη χάρη και την ευλογία του Θεού. Όλοι μας ευχαριστούμε και δοξολογούμε τον Πανάγαθο Θεό. Ο ίδιος ευχαριστώ τους αδελφούς ιερείς. Ευχαριστώ και τον Πρέσβη κ. Αζεμόπουλο για την τιμή, αλλά και για τα τόσο ωραία που μας είπε. Εύχομαι, να εργασθούμε όλοι με ζήλο Θεού αυτό το χρόνο και το 2020 θα ξανα αντωμωθούμε στην Πνευματική μας ετήσια σύναξη.»

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.