Καναδός βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, παραβρέθηκε σε εθνικιστικό gala Σκοπιανών της χώρας, απολαμβάνοντας το … drink του μπροστά από προκλητικούς χάρτες της «Μεγάλης Μακεδονίας» έως τον Όλυμπο και την Χαλκιδική.

Ο λόγος για τον 64χρονο Ρόμπ Όλιφαντ, βουλευτή του Φιλελεύθερου Κόμματος του πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό, που διατηρεί σχέσεις με το σκοπιανό Lobby του Καναδά.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1/2/2020 στο Τορόντο και ήταν αφιερωμένη στη συμπλήρωση 148 ετών από τη γέννηση του Βούλγαρου κομιτατζή Γκότσε Ντέλτσεφ (1872-1903) που οι Σκοπιανοί τιμούν ως εθνικό τους ήρωα, προκαλώντας τριβές και διαμάχες με τη Βουλγαρία.

Η «Gotse Deltshev Night», οργανώθηκε από την εθνικιστική οργάνωση «United Macedonians» και το καθιερωμένο … ντεκόρ, περιελάμβανε μεγάλα πανό με τον Ήλιο της Βεργίνας και χάρτη των Σκοπίων, έως την Λάρισα.

Οι οργανώσεις της σκοπιανής διασποράς στον Καναδά, και όχι μόνο, συνεχίζουν να γράφουν στα παλαιότερα των … υποδημάτων τους, τη «Συμφωνία των Πρεσπών», τιμώντας τους αμφιλεγόμενους εθνικούς τους ήρωες με τον Ήλιο της Βεργίνας και με χάρτες της «Μεγάλης Μακεδονίας» έως τον Όλυμπο και την Χαλκιδική.

Στην προκλητική εκδήλωση δεν παραβρέθηκε κάποιος επίσημος αξιωματούχος των Σκοπίων, όπως συνέβαινε παλαιότερα.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.