Η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Καναδά γιόρτασε με μεγάλη χαρά και φέτος τη γιορτή του Αγίου Νικολάου του θαυματουργού, ενός από τους πιο αγαπημένους αγίους της Εκκλησίας μας.

Ο αρχιεπίσκοπος Σωτήριος προεξήρχε του Μεγάλου Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας στην εορτάζουσα Κοινότητα Αγ. Νικολάου, Τορόντο, Ontario.

Το Σάββατο το απόγευμα ο Σεβ. προεξήρχε του Μεγάλου Εσπερινού. Συγχωροστάτησε ο Θεοφ. Επίσκοπος Πατάρων κ. Αθηναγόρας, διευθυντής της Πατριαρχικής Ορθοδόξου Θεολογικής Ακαδημίας Τορόντο ενώ στο Ιερό ήταν ο π. Ιγνάτιος Δελής.

Παρά τους περιορισμούς για την πανδημία που επιτρέπουν μόνο δέκα (10) άτομα μέσα σε κάθε εκκλησία και οι δύο Ιερές Ακολουθίες πραγματοποιήθηκαν όπως τα προηγούμενα χρόνια για να τιμήσουν, όπως αρμόζει, τον Άγιο Νικόλαο.

Η εικόνα του Αγίου και ένα τεμάχιο των ιερών λειψάνων του τοποθετήθηκαν στο μπροστινό μέρος της Εκκλησίας (νάρθηκας), έτσι ώστε οι ευλαβείς πιστοί να μπορούν να τα προσκυνούν χωρίς να τα ασπάζονται και να φεύγουν.

Οι περιορισμοί δεν εμπόδισαν τους ευσεβείς χριστιανούς μας να έρθουν στην εκκλησία, να ανάψουν το κερί τους, να κάνουν το σταυρό τους και να ευχαριστήσουν τον Χριστό για το μέγα έλεός Του δια των πρεσβειών του Αγίου και της Παναγίας μας.

Στη Θεία Λειτουργία, προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος βοηθούμενος από τον π. Ιγνάτιο Δελή και τον Διάκονο Ευδόκιμο Μαθιουδάκη.

Αν και τηρήθηκαν τα μέτρα για τους εσωτερικούς χώρους, πολλοί πιστοί έδειξαν παραδειγματική πίστη, περιμένοντας έξω κατά τη διάρκεια της Θ. Λειτουργίας για να λάβουν τη Θεία Κοινωνία κρατώντας την φυσική απόσταση.

Ο Αρχιεπίσκοπος στην ομιλία του σε ζωντανή μετάδοση, που την παρακολούθησαν κατά χιλιάδες σε όλη τη χώρα και σε όλο τον κόσμο, τόνισε, ότι δεν πρέπει ποτέ να απελπιζόμαστε, αλλά πάντα να εμπιστευόμαστε την αγάπη και την πρόνοια του Θεού.

Πρέπει όλοι με ταπεινοφροσύνη και δύναμη ψυχής να εντείνουμε τις προσευχές μας στον Άγιο Νικόλαο και την Παναγία μας να μεσολαβούν στον Χριστό, ώστε να υποχωρήσει η πανδημία και οι χριστιανοί να μπορέσουν να γιορτάσουν τη Γέννηση του Κυρίου και τα Άγια Θεοφάνεια, με απόλυτη ελευθερία.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.