Τρία άτομα που διατηρούσαν «φάρμα» με ψεύτικους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνελήφθησαν από την Υπηρεσία Πληροφοριών Ουκρανίας χθες, 8 Φεβρουαρίου, στην πόλη Λβιβ της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας, οι συγκεκριμένοι είχαν δημιουργήσει περισσότερους από 18.000 ψεύτικους λογαριασμούς, μέσω των οποίων διέδιδαν παραπληροφόρηση για λογαριασμό «πελατών» από τη Ρωσία. Οι ουκρανικές αρχές ασφαλείας εξετάζουν το ενδεχόμενο εμπλοκής μυστικών υπηρεσιών της Μόσχας.

Ειδικότερα η δράση της ομάδας που εξαρθρώθηκε σχετίζεται με τεράστιο κύμα ειδοποιήσεων για βόμβες σε σχολεία, το οποίο εμφανίστηκε σε πολλές ουκρανικές πόλεις το προηγούμενο διάστημα. Άγνωστοι τηλεφωνούσαν σε σχολεία, λέγοντας ότι έχουν βάλει βόμβα, με αποτέλεσμα οι αρχές να προχωρούν στην εκκένωσή τους. Αργότερα διαδικτυακά «μποτ», μια δουλειά που αναλάμβαναν οι συλληφθέντες, επιχειρούσαν να σκορπίσουν τον πανικό στον ντόπιο πληθυσμό με σκοπό την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στη χώρα. Η συγκεκριμένη πρακτική εντάσσεται στο πλαίσιο του υβριδικού πολέμου, τον οποίο διεξάγει η Ρωσία κατά της Ουκρανίας, παράλληλα με το στρατιωτικό σκέλος της επίθεσης.

Πνευματικό Μέτωπο Ουκρανίας

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.