Η αποτίμηση του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών έχει ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως από περισπούδαστους αναλυτές που είτε θέλουν να στρουθοκαμηλίζουν ως αργυρώνητοι κονδυλοφόροι και αναλυτές, είτε αναλύουν σύμφωνα με τις οδηγίες των κομμάτων, είτε επειδή δεν θέλουν να δουν την αλήθεια.

Διότι η αλήθεια πονάει και ο σοφός λαός μας το έδειξε στο τελικό αποτέλεσμα, με πρώτη δύναμη την αποχή του 60%.

Με το κυβερνών κόμμα να χάνει σε ένα χρόνο πάνω από ένα εκατομμύριο ψήφους και την αντιπολίτευση του κ. Κασσελακη με τον εκμοντερνισμό και την lifestyleπολιτική του να καταβαραθρώνεται.

Το ίδιο και το ΠΑΣΟΚ ενώ είδαμε να ξεπετιούνται μεγάλα ποσοστά σε λαϊκιστικά δήθεν δεξιά κόμματα που το ίδιο σύστημα τα εξέθρεψε.

Και φτάνοντας σε εμάς στην Νίκη, σίγουρα δεν είναι το αποτέλεσμα που θα θέλαμε αλλά κατορθώσαμε να μας εμπιστευτούν σχεδόν αριθμητικά οι πολίτες όπως και στις Εθνικές Εκλογές.

Όμως σε ένα κίνημα όπως της Νίκης δεν αρκεί αυτό.

Δικαιολογίες δεν θα ψάξουμε να βρούμε όπως για παράδειγμα πως δεν έχουμε τα μέσα να μας επικοινωνήσουν, τους χορηγούς για διαφημίσεις ή ακόμα και την λάσπη που έχουμε δεχθεί και τις συκοφαντίες πως αποτελούμε μια θρησκευτική «σέχτα».

Σίγουρα και πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας.

Να δούμε ενδεχόμενα λάθη και παραλείψεις. Αλλά πάντα με την ταπεινότητα και την πραότητα που μας χαρακτηρίζει.

Σίγουρα πρέπει να επαναπροσδιοριστούμε, όχι ταυτοτικά, καθώς είμαστε το μόνο κόμμα που δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.

Αλλά σε επίπεδο πολιτικής στρατηγικής. Οι σχεδόν 200.000 πολίτες που μας έχουν εμπιστευτεί δεν είναι μόνο ψηφοφόροι μας.

Είναι ισότιμα μέλη με τους διοικούντες του κινήματος. Και πρέπει όλους να τους διατάξουμε σε σώμα «κηρύκων» της Ρωμιοσύνης και των αξιών όπως αυτές απορρέουν από τις καταστατικές μας αρχές.

Είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στην ιστορία μας και στο γένος να φανερώσουμε την αλήθεια με απλά λόγια.

Χωρίς πολιτικαντισμούς, αγκυλώσεις ή με λογικές καρεκλοκένταυρων.

Η πραγματική αλήθεια είναι αυτή που βιώνει ο κάθε πολίτης στη χώρα μας.

Η μεταλλαγμένη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του νεοσιμιτισμού εφαρμόζουν εδώ και πέντε χρόνια ένα οικονομικό μοντέλο που έχει δυο σκέλη.

Το ένα φέρει τον παγκοσμιοποιημένο πολυπολιτισμικό νεοφιλελευθερισμό με ότι αυτό σημαίνει στην εφαρμογή του στην Ελλάδα αλλά και στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μοναδικό γνώμονα έχει την ισοπέδωση της μεσαίας και μικρομεσαίας τάξης, την αποδόμηση του πρωτογενούς τομέα προς όφελος των μονοπωλίων και πολυεθνικών.

Χωρίς φυσικά κανένα έλεγχο και καμία αναδιανομή των υπερκερδών τόσο από την τροφική αλυσίδα, την ενέργεια, όσο και από τις υπηρεσίες που με τις νέες τεχνολογίες μπορούν οι λίγοι να ελέγχουν και να χειραγωγούν.

Κάτι που τους βοηθά να προωθούν έναν νεομοντερνισμόπολύ μακριά από τις ελληνικές αξίες και την ηθική μας, όπως αυτή είναι τυπωμένη στο DNA μας.

Το δεύτερο σκέλος είναι το επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη, που για να μπορέσει να ελέγξει και να εφαρμόσει το παραπάνω οικονομικό μοντέλο, τοποθέτησε πίστα στελέχη του σε όλα τα ταμεία της χώρας.

Ταυτόχρονα «εξαγόρασε» πλήρως τα ΜΜΕ, κάτι που δυστυχώς συνέβαλε καθοριστικά και στον απόλυτο έλεγχο των δομών λειτουργίας του κράτους χωρίς να αφήνει εκτός την δικαιοσύνη.

Άρα η ακρίβεια, η οικονομική αφαίμαξη, τα αρπακτικά funds, η μη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τα χρηματοδοτικά εργαλεία, η προσφορά κρατικών χρημάτων σε ημέτερους, που τις περισσότερες φορές έγιναν με απευθείας αναθέσεις, είναι το βασικό αίτιο για όσα αντιμετωπίζει η ελληνική οικογένεια.

Αλλά η ελληνική οικογένεια πλήττεται και από την φασιστική μεθόδευση των λεγόμενων δικαιωματιστών που μας εισάγουν νομοσχέδια, όπως ο γάμος των ομοφυλοφίλων και η τεκνοθεσία αυτών.

Καταργώντας στη πράξη τη πυρηνική οικογένεια όπου μάνα και πατέρας αντικαθιστώνται με γονέα Α και γονέα Β.

Η Ελλάδα είναι η πρώτη ορθόδοξη χώρα που αναγνωρίζει τον γάμο του ίδιου φύλου, κάτι αντίθετο τόσο σε οτι αφορά τη θρησκεία μας όσο και απέναντι στους νόμους της φύσης.

Το ξεδίπλωμα της woke ατζέντας θα δημιουργήσει μια νέα γενιά Ελλήνων δειλών, μοιραίων και άβουλων.

Και εδώ είναι το χρέος της Νίκης να μπει εμπόδιο σε αυτά τα σχέδια.

Στο σημείο αυτό θα χρησιμοποιήσω αυτό που γράφει o τραγικός μας ποιητής Ευριπίδης: «Πάνω στην ελπίδα πρέπει οι σοφρωνες να στηρίζουν την ζωή τους»

Με αλλά λόγια όταν χάνεται η αρετή και το μέτρο θρονιάζει στις ψυχές μας θλίψη και απελπισία.

Το ίδιο λένε και οι πατέρες της Εκκλησίας: «Οποίος νικιέται από τα πάθη δεν θα αποφύγει τα δεσμά της θλίψης και της καταστροφής» (Σωφρόνιος)

Όμως χρέος μας και χρέος της Νίκης είναι να αναδείξει την κατάρρευση του συστήματος υγείας που η κυβέρνηση το χαρακτηρίζει εκσυγχρονισμό.

Πρέπει να βρεθούμε σε κάθε νοσοκομείο, σε κάθε κέντρο υγείας, δίπλα στο κάθε ασθενή και στους ήρωες υγειονομικούς μας σε όλη τη χώρα.

Για την ακρίβεια, η βασική μας πρόταση είναι η δραστική μείωση του συντελεστή ΦΠΑ 13% των τροφίμων στο 8% και του βασικού συντελεστή ΦΠΑ 24% στο 20%. Με γενναία μείωση της έμμεσης φορολογίας και την εποπτεία της αγοράς από την αισχροκέρδεια, οι πολίτες θα δουν μείωση τιμών, μέτρο πολύ ποιο αποτελεσματικό από μια αύξηση των 50 ευρώ μικτά στους χαμηλόμισθους μέσω της αύξησης του κατώτατου βασικού μισθού, όπως και έγινε πριν δύο μήνες.

Να σταματήσουμε την εμπορευματοποίηση αυτού του κοινωνικού αγαθού όπως και στην Παιδεία που εκεί η δουλειά που πρέπει να κάνουμε είναι πάρα πολύ μεγάλη.

Ένας άλλος τομέας που πρέπει να είμαστε προς τα εκεί, είναι να μην επιτρέψουμε την συγκάληψη του εγκλήματος των Τεμπών.

Οι μάχες που θα δώσουμε θα είναι μέσα και έξω από την Βουλή. Επίσης πρέπει να δώσουμε στην δικαιοσύνη και πάλι την ανεξαρτητοποίηση της για να συνεχίσει να είναι τυφλή.

Θα πρέπει να δούμε όλα αυτά που διακυβεύονται στην εξωτερική μας πολιτική, ζητώντας από την κυβέρνηση να πει ξεκάθαρες αλήθειες αν υπάρχουν μυστικές συζητήσεις με τους γείτονες καθώς και παράλληλα να επαναπροσδιοριστούν οι θέσεις της χώρας στο Ουκρανικό και στο Παλαιστινιακό.

Τέλος, θα αναφερθούμε στο πρώτο συνέδριο του νεοσύστατου ιδρύματος του κ. Αλέξη Τσίπρα, την Διεθνή Διάσκεψη για την «Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη» που θα διεξαχθεί σε λίγες μέρες. Από τα κοινοβουλευτικά κόμματα, ο πρώην πρωθυπουργός δεν κάλεσε τον Δημήτρη Νατσιό, τον Κυριάκο Βελόπουλο,τον Βασίλη Στίγκα και την Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Πέραν της πολιτικής αγένειας περί της μη προσκλήσεως όλων των πολιτικών αρχηγών δημοκρατικά εκλεγμένων πολιτικών κομμάτων, εμείς θα αναφέρουμε ότι κόμματα που αυτοχαρακτηρίζονται ως κόμματα του λεγόμενου «συνταγματικού τόξου» (ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ) έχουν υπογράψει τουλάχιστον ένα μνημόνιο, με τις γνωστές καταστροφικές συνέπειες για την χώρα μας.

Και φυσικά δεν ξεχνάμε ότι ο πρώην πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας ήταν βασικός εμπνευστής της Συμφωνίας των Πρεσπών και την παραχώρηση του όρου Μακεδονία στο κράτος των Σκοπίων.

Ανδρέας Βορύλλας

βουλευτής του Β2 Τομέα Αθήνας με τη ΝΙΚΗ

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.