Ο Προκαθήμενος της Ουκρανικής Εκκλησίας Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος συναντήθηκε χθες στην επίσημη κατοικία του με τον επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, Ταξίαρχο Κιρίλ Μπουντάνοβ. Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο Αρχιερέας Κωνσταντίν Χόλοντοβ, Αναπληρωτής Προϊστάμενος του Συνοδικού Τμήματος Στρατιωτικού Κλήρου για τη Διεθνή και Διαθρησκειακή Συνεργασία. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Ουκρανικής Εκκλησίας.

Ο Κιρίλ Μπουντάνοβ συνεχάρη τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Επιφάνιο για τα πρόσφατα γενέθλιά του και την τρίτη επέτειο από την ενθρόνισή του. Επίσης κατά τη διάρκεια της συνάντησης μίλησαν για την τρέχουσα κατάσταση στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ρωσικής επιθετικότητας κατά της Ουκρανίας. Ο Μητροπολίτης Επιφάνιος σημείωσε ότι η πραγματική Ουκρανική Εκκλησία θα είναι πάντα με τους ανθρώπους της και θα υπερασπίζεται μια δίκαιη ειρήνη.

«Έχω τονίσει επανειλημμένα ότι είμαστε πάντα έτοιμοι να δώσουμε χείρα βοηθείας στο ουκρανικό κράτος, γιατί είναι άμεσο καθήκον μας. Πιστεύουμε στη νίκη μας, γιατί η αλήθεια είναι αντικειμενικά με το μέρος μας. Η υποστήριξη όλου του κόσμου το αποδεικνύει. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να φροντίζουμε τους στρατιώτες μας – τους υπερασπιστές της Πατρίδας», είπε ο Μακαριώτατος κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Πνευματικό Μέτωπο Ουκρανίας

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.