Το απόγευμα της Kυριακής 23 Ιουνίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε, ευλόγησε τους άρτους και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο κατά την ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού της εορτής του Γενεσίου του Τιμίου Προδρόμου, στον φερώνυμο κατάγραφοκαι περικαλλή Ιερό Ναό της Ενορίας Ρούσσας Εκκλησίας που βρίσκεται στη θέση «Κουτσουλόπετρες» Σητείας.

Στην ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στη θαυμαστή σύλληψη του Τιμίου Προδρόμου από την ηλικιωμένη και στείρα Ελισάβετ και στις αμφιβολίες προς τον άγγελο που εξέφρασε ο πατέρα του Προφήτης Ζαχαρίας, ο οποίος τιμωρήθηκε για τη δυσπιστία του, παραμένοντας κωφάλαλος μέχρι να πραγματοποιηθεί η βουλή του Θεού.

Όπως ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι ο Τίμιος Πρόδρομος είναι ο μοναδικός από τους αγίους που εορτάζεται η γέννησή του, καθώς αυτή ήταν πρόδρομος και προάγγελος της ελεύσεως του αναμενόμενου Μεσσία, μετά από έξι μήνες, γι’ αυτό και οι χριστιανοί δεν εορτάζουν τα γενέθλιά τους, επειδή η γενέθλιος ημέρα τους είναι η ημέρα εισόδου τους στην Εκκλησία με το άγιο Βάπτισμα και εορτάζουν την ημέρα μνήμης τους αγίου που φέρουν το όνομά τους.

Ο άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος αξιώθηκε να λάβει από τον Θεό το χάρισμα της προφητείας, αποτελώντας τον τελευταίο Προφήτη της Παλαιάς Διαθήκης, αλλά αξιώθηκε και να βαπτίσει τον Σωτήρα Χριστό, τον οποίο ομολογούσε σ’ όλη του τη ζωή και για τον οποίο μαρτύρησε, γι’ αυτό και κατέχει εξέχουσα θέση ανάμεσα σε όλους τους αγίους της Εκκλησίας μας, ευχήχηκε δε σε όλους την πρεσβεία του.

Στην ακολουθία του Αρχιερατικού Εσπερινού έλαβαν μέρος ο Πανοσιώτατος Ηγούμενος της Ι. Μονής Τοπλού Αρχιμ. Φιλόθεος Σπανουδάκης και άλλοι Εφημέριοι της Σητείας, ενώ παρέστησαν αρκετοί πιστοί της ευρύτερης περιοχής, μεταξύ των οποίων ήταν ο νεοκλεγείς Δήμαρχος Σητείας κ. Γεώργιος Ζερβάκης.

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.