Τη συζήτηση για το αν θα ανοίξει η Αγία Σοφία για μουσουλμανική προσευχή την Παρασκευή 29 Μαΐου, πρώτη ημέρα λειτουργίας των τζαμιών στην Τουρκία μετά την καραντίνα και επέτειος της άλωσης της Πόλης, «φούντωσε» πάλι ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, Αλί Ερμπάς, με μία διφορούμενη δήλωσή του στη φιλοκυβερνητική ιστοσελίδα «Γενί Σαφάκ», όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη η ανταποκρίτριά μας Μαρία Ζαχαράκη.

«Έφτασε η ώρα… Την Παρασκευή 29η Μαίου, την ημέρα που αποτελεί το σύμβολο της κατάκτησης, να κατακτήσουμε –πρώτα ο Αλλάχ- κι εκείνα τα τζαμιά», δήλωσε σε διαδικτυακή συνέντευξη.

Ο Αλί Ερμπάς ανακοίνωσε ότι ο ίδιος έχει σκεφτεί να προΐσταται της μουσουλμανικής προσευχής και θα απευθύνει κήρυγμα προς τους Μουσουλμάνους που θα συγκεντρωθούν στην πλατεία του Σουλταναχμέτ, μεταξύ της Αγίας Σοφίας και του Μπλε Τζαμιού, την Παρασκευή.

Στο πλαίσιο της χαλάρωσης των μέτρων που ανακοινώθηκαν στην Τουρκία μετά την ύφεση της πανδημίας, όλα τα τεμένη στην Τουρκία θα ανοίξουν την Παρασκευή 29η Μαίου για προσευχή, αλλά μόνο στον προαύλιο χώρο τους. Ωστόσο, οι φανατικοί μουσουλμάνοι πιέζουν τον Τούρκο πρόεδρο να ανακοινώσει το άνοιγμα και της Αγίας Σοφίας για μουσουλμανική προσευχή ειδική εκείνη την ημέρα που αποτελεί το σύμβολο της επικράτησης του Ισλάμ επί της Δύσης και του Χριστιανισμού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.