Όλως ιδιαιτέρως και με μεγάλη λαμπρότητα τιμάτε η μνήμη των Αγίων μαρτύρων Αδριανού και Ναταλίας στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Δρέπανο Ναυπλίου.

Φέτος στον πανηγυρικό εσπερινό που έγινε την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017, χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. Το παρών έδωσαν και φέτος πάρα πολλοί Ιερείς από το Ναύπλιο και το Αργος.

Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής εικόνας των Αγίων σε όλο το χωριό προς ευλογία του τόπου και των κατοίκων της, παιανιζούσης της δημοτικής φιλαρμονικής του δήμου Ναυπλιέων.

Ο Ιερός Ναός των Αγίων Αδριανού και Ναταλίας είναι χτισμένος προ του 1830 βάση μαρτυριών καθώς και από τις ημερομηνίες σε κάποιες παλιές εικόνες, μάλιστα λέγετε πως υπήρχε εκεί άλλος ναός μικρός και οι κάτοικοι της περιοχής το γκρέμισαν για να φτιάξουν τον σημερινό μεγαλοπρεπή ναό.

Ο ιερέας του ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Μπαβέλας ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αργολίδος καθώς και τους Ιερείς για την τιμητική τους παρουσία στην εορτή των Αγίων.

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Αργολίδος Γ.Γκιόλας και Γ.Μανιάτης, ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος, ο περιφερειακός σύμβουλος Β.Σιδέρης, η πολιτευτής Σόνια Ταντάρου, δημοτικοί σύμβουλοι και πάρα πολύς κόσμος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.