Όπως μας ενημερώνει ο Αργολικός Παλμός

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος την τελευταία Κυριακή κάθε Νοέμβρη, εορτάζεται στο Ναύπλιο η Άλωση του Παλαμηδιού και η απελευθέρωση της πόλης από τον Τούρκικο ζυγό.

Τιμητικό Άγημα, την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 παρέλαβε την εικόνα του Στάϊκου Σταϊκόπουλου, από το Δημαρχείο και την ανέβασε στο κάστρο του Παλαμηδίου.

Εκεί, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα, τελέσθηκε δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου για τον Στάϊκο τον Ζατουνίτη και για όλα του τα παλληκάρια, ενώ παράλληλα εκφωνήθηκε και ο πανηγυρικός της ημέρας.

Στην συνέχεια τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο ανδριάντα του Στάικου Σταϊκόπουλου και κατάθεση στεφάνων από, τους βουλευτές Αργολίδας Γ. Γκιόλα, Γ. Μανιάτη, Γ.Ανδριανό, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδος Τ.Χειβιδόπουλο, τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο, τον πρόεδρο του Συλλόγου Ναυπλίου “Ο Παλαμήδης” Θ. Σπαντιδέα, τις στρατιωτικές αρχές του Νομού και από άλλους εκπρόσωπους και φορείς.

Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Φ.Στεφανόπουλος και Ε.Πναναγιωτοπούλου, ο αντιδήμαρχος Γ. Καχριμάνης και Σταύρος Γαβρηλος, η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Νάντια Αναστασίου Σμυρανίου, το μέλος του ΣΕΓΑΣ Γ.Μπόλλας, ο πρόεδρος των απανταχού Ζατουνιτών, εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων.

 

 

Ναύπλιο: Λαμπρός εορτασμός για την απελευθέρωση της πόλης από τον Τούρκικο ζυγό Ναύπλιο: Λαμπρός εορτασμός για την απελευθέρωση της πόλης από τον Τούρκικο ζυγό Ναύπλιο: Λαμπρός εορτασμός για την απελευθέρωση της πόλης από τον Τούρκικο ζυγό Ναύπλιο: Λαμπρός εορτασμός για την απελευθέρωση της πόλης από τον Τούρκικο ζυγό Ναύπλιο: Λαμπρός εορτασμός για την απελευθέρωση της πόλης από τον Τούρκικο ζυγό Ναύπλιο: Λαμπρός εορτασμός για την απελευθέρωση της πόλης από τον Τούρκικο ζυγό Ναύπλιο: Λαμπρός εορτασμός για την απελευθέρωση της πόλης από τον Τούρκικο ζυγό Ναύπλιο: Λαμπρός εορτασμός για την απελευθέρωση της πόλης από τον Τούρκικο ζυγό

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.