Ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί προς τιμή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο ομώνυμο Ιστορικό εκκλησάκι στην Πρόνοια Ναυπλίου κάτω από τη σκιά του Παλαμηδιού.

Πρόκειται για ένα ιστορικό εκκλησάκι που χτίσθηκε με απόφαση της συνέλευσης των Ελλήνων μετά τον θάνατο του πρώτου Κυβερνήτη της Ελεύθερης Ελλάδος, Ιωάννη Καποδίστρια τον Οκτώβριο του 1831. Δυστυχώς οι δύσκολοι καιροί που πέρναγε τότε η πατρίδα μας, δεν κατάφεραν να φτιάξουν το ναό.

Αργότερα το 1909 το σωματείο της αδελφότητας των κουρέων Ναυπλίου και Πρόνοιας εκπλήρωσε το τάμα αυτό και έφτιαξε την εκκλησία αφιερωμένοι όπως είχε προγραμματιστεί στον Ιωάννη Καποδίστρια.

Ο ναός αφιερώθηκε στον Ιωάννη τον Θεολόγο ,τον Ευαγγελιστή της αγάπης και χτίσθηκε εκεί που άλλοτε ήταν η έπαυλη του πρώτου κυβερνήτη στο πάρκο του Αγίου Ιωάννη, όπως λέγεται σήμερα στην Πρόνοια.

Το πέρασμα του χρόνου έφερε την φθορά και λόγω προβλημάτων της στέγης η εκκλησία έκλεισε το 2013 μέχρι και το 2017 όπου και ανακαινίστηκε πλήρως από τον Δήμο Ναυπλιέων όπου ανήκει η εκκλησία κι ο περιβάλλοντας χώρος.

Την όλη οργάνωση της θρησκευτικής πανήγυρης είχε ο αντιδήμαρχος Ναυπλιέων και πρωτοψάλτης Κωνσταντίνος Ρούτουλας.

Την θεία λειτουργία τέλεσαν οι ιερείς ,ο πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Κιντής ,εφημέριος του προσκυνηματικού Ιερού ναού του Αγίου Αναστασίου και του εφημέριου της Αγίας Τριάδος π. Κωνσταντίνου Σέρρου.

Ναύπλιο: Η εορτή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο ομώνυμο Εκκλησάκι του Καποδίστρια

Ναύπλιο: Η εορτή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο ομώνυμο Εκκλησάκι του Καποδίστρια

Ναύπλιο: Η εορτή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο ομώνυμο Εκκλησάκι του Καποδίστρια

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.