Για τις σχέσεις με την Ελλάδα, για την Αγιά Σοφιά αλλά και για το ΝΑΤΟ και την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας μίλησε και σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ειδικά για την Ελλάδα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί και άρα δεν θα παραστεί ο ίδιος στο Ανώτατο Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας.

Ανακοίνωσε μάλιστα ότι χθες έδωσε εντολή στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να διακοπεί η συνεργασία Ελλάδας – Τουρκίας στον τομέα της ασφάλειας. Επανέλαβε ότι κακώς το ΝΑΤΟ επίτρεψε την επιστροφή της Ελλάδας στους κόλπους του, ενώ όσον αφορά τα F35 και την συμφωνία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ είπε: «Η Ελλάδα κάνει επίδειξη με αεροπλάνα. Δεν έχετε μάθει τίποτα από την Ιστορία;»

Έκοψε επίσης κάθε γέφυρα με την χώρα μας λέγοντας ότι «δεν θα επαναληφθούν οι συνομιλίες με την ελληνική πλευρά αν δεν ενεργήσει σοβαρά και ειλικρινά».

Για την Αγιά Σοφιά, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι ύστερα από 84 χρόνια «επαναφέραμε στην Αγιά Σοφιά την αρχική της ταυτότητα και κλείσαμε μια ανοιχτή πληγή».

Όσον αφορά στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ο Ερντογάν ξεκαθάρισε ότι παραμένει εναντίον της ένταξης καθώς όπως είπε υποστηρίζουν το PKK. «Το ΝΑΤΟ, είναι ένας οργανισμός ασφάλειας και όχι ένας οργανισμός που βρίσκουν καταφύγιο τρομοκρατικές οργανώσεις».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.