Στον εμβληματικό Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Σωτήρος, ο οποίος επιστρέφει τον ένα από τους δύο λόφους της Ερμουπόλεως, το λόφο του Βροντάδου, πραγματοποιήθηκε απόψε λαμπρή υποδοχή λειψάνων των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, τα οποία φυλάσσονται στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Χώρας Μυκόνου και τα διεκόμισε στη Σύρο ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Παναχράντου και Αρχιερατικός Επίτροπος Άνω Μεράς και Παλαιοκάστρου Μυκόνου, Πρωτοπρ. Βασίλειος Τζανιδάκης.

Μετά την ανάπεμψη Δοξολογικής Δεήσεως, επι τη αφίξει των λειψάνων, τελέστηκε ο Εόρτιος Εσπερινός της Ψηλαφήσεως του Αποστόλου Θωμά, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, με τη συμμετοχή Εφημερίων της Σύρου και την παρουσία του Γ. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Πολυχρονάκη, του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κ. Γ. Μαραγκού, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, του Διοικητή του Τάγματος Εθνοφυλακής Ερμουπόλεώς με αξιωματικούς και οπλίτες, μελών του Συλλόγου Ποντίων Σύρου και του Παραδοσιακού Εργαστηρίου «Άρωμα Παράδοσης», Προσκόπων και πλήθους πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ στην ομιλία του αρχικά αναφέρθηκε στο ιστορικό της προς αυτόν δωρεάς ιερών λειψάνων των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χόμς της Συρίας κ. Γεώργιο, κατά την επίσκεψή του στο Πατριαρχείο Αντιοχείας το 2009, συνοδεύοντας τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο Β’, και τόνισε ότι σήμερα όλοι χρειαζόμεθα την ομολογία του Θωμά και την ψυχική δύναμη και το ακμαίο φρόνημα των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, για να πορευθούμε τη ζωή μας σύμφωνα με το θέλημα του Χριστού.

Αύριο το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα ιερουργήσει ωσαύτως στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως και ακολούθως θα πλεύσει, μέσω Τήνου, στην Άνδρο, όπου το απόγευμα θα τελέσει τον Εόρτιο Εσπερινό στην Ιερά Μονή Αγίας Ειρήνης Αποικίων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.