Αναφέρει η Μητρόπολη:

Στη Σίφνο και πιο συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή Βρύσης βρέθηκε ανήμερα του Γενεσίου της Θεοτόκου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β’, όπου και ιερούργησε.

Στη Σίφνο στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Βρύσης, ιερούργησε το πρωί της Παρασκευής 8 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, συμπαραστατούμενος από τον Ηγούμενο της Μονής, Αρχιμ. Ιωαννίκιο Λαμπρινό. και Εφημερίους της Σίφνου, παρουσία του Δημάρχου Σίφνου, Προέδρων Δημοτικών Συμβουλίων και εκπροσώπων Δήμων των νήσων, οι οποίοι είχαν καταφθάσει στη Σίφνο για τις εκδηλώσεις του 11ου Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» και πλήθους ευσεβών προσκυνητών.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ στην ομιλία του αναφέρθηκε στη Γέννηση της Θεοτόκου, στις θεολογικές και σωτηριολογικές διαστάσεις του ιερού αυτού γεγονότος και στη μητρική προς τον άνθρωπο στοργή.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθη Μοναστηριακή δοχή προς όλους τους εκκλησιασθέντες.

Μητρόπολη Σύρου: Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Βρύσης ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Μητρόπολη Σύρου: Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Βρύσης ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Μητρόπολη Σύρου: Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Βρύσης ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Μητρόπολη Σύρου: Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Βρύσης ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Μητρόπολη Σύρου: Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Βρύσης ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος

«Ἀποκάλυψαν πρὸς Κύριον τὴν ὁδόν σου καὶ ἔλπισον ἐπ᾿ αὐτόν, καὶ αὐτὸς ποιήσει» (Ψαλμός λστ’ στ. 5). Φανέρωσε στον Κύριο με εμπιστοσύνη το δρόμο και τις επιδιώξεις και τις ανάγκες της ζωής σου και έλπισε σ’ Αυτόν και Αυτός θα κάνει εκείνα που ζητάς και χρειάζεσαι. Μ’ αυτή την εμπιστοσύνη και ελπίδα, ο Ιωακείμ και η Άννα ικέτευαν προσευχόμενοι το Θεό να της χαρίσει παιδί, να το έχουν γλυκεία παρηγοριά στα γεράματα της.

Και την ελπίδα της ο Θεός έκανε πραγματικότητα. Της χάρισε την Παρθένο Μαριάμ, που ήταν ορισμένη να γεννήσει το Σωτήρα του κόσμου και να λάμψει σαν η πιο ευλογημένη μεταξύ των γυναικών. Ήταν εκείνη, από την οποία έμελλε να προέλθει Αυτός που θα συνέτριβε την κεφαλή του νοητού όφεως. Στην Παλαιά Διαθήκη δόθηκαν της προτυπώσεις της Υπεραγίας Θεοτόκου. Μία είναι και η βάτος στο Σινά, την οποία ενώ είχαν περιζώσει φλόγες φωτιάς, αυτή δεν καιγόταν. Ήταν απεικόνιση της Παρθένου, που θα γεννούσε το Σωτήρα Χριστό και συγχρόνως θα διατηρούσε την παρθενία της. Έτσι, η Άννα και ο Ιωακείμ, που ήταν από το γένος του Δαβίδ, με την κραταιά ελπίδα που είχαν στο Θεό απέκτησαν απ’ Αυτόν το επιθυμητό δώρο, που θα συντροφεύει τον κόσμο μέχρι συντέλειας αιώνων.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.