Στον πάντα φιλόξενο αύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής, στην περιοχή της «Αληθινής» Σύρου, πραγματοποιήθηκε η εορτή λήξης της εφετινής λειτουργίας του Ολοήμερου Θερινού Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης της Ιεράς Μητροπόλεως, στη Σύρο, το οποίο λειτούργησε στον περιβάλλοντα χώρο της Ιεράς Μονής Αγίας Βαρβάρας, στο Κίνι, επί 25 ημέρες, σε τρείς περιόδους, κατά τις οποίες φιλοξενήθηκαν συνολικά 130 παιδιά, με την παρουσία του Διοικητή της 6ης Περιφέρειας Λιμενικού Σώματος, του Λιμενάρχη Σύρου, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Σύρου, των εκπροσώπων του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης κας Ηρώς Στίνη και κ. Δημητρίου Νταλαχάνη και πλήθους γονέων και οικείων των παιδιών.

Ο Υπεύθυνος του Κέντρου, Αρχιμ. Βενέδικτος Φραγκογιάννης, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β΄ για την αμέριστη αγάπη και την ανύστακτη μέριμνά του για την ποιμαντική αυτή προς τους νέους δράση της Ιεράς Μητροπόλεως, της οποίας υπήρξε εμπνευστής και είναι πάντα καθοδηγητής.

Ευχαρίστησε, επίσης, και όσους συνετέλεσαν στην επιτυχία της προσπάθειας αυτής, τον Υπεύθυνο Νεότητας για τη Σύρο, Αρχιμ. Νικόλαο Γαβαλλά, και το Γραμματέα της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Αλέξ. Μαρκουίζο, το Λιμεναρχείο Σύρου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ερμούπολης, το Εργαστήριο Λουκουμιών Κορρέ, το Κατάστημα Έβερεστ Σύρου, για τα αναμνηστικά μπλουζάκια, που προσέφερε, τον π. Αριστομένη Ματσάγκα για την προσφορά του στην τροφοδοσία των παιδιών, και τον Εντιμώτατο κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, για την παραχώρηση του χώρου και την προσφορά πλούσιας δοχής προς όλους.

Στη συνέχεια, τα παιδιά παρουσίασαν θεατρικό δρώμενο με θέμα την οικογένεια, παιχνίδια και παραδοσιακούς χορούς.
Την εκδήλωση επέλεξε ο Υπεύθυνος Νεότητος Σύρου, Αρχιμ. Νικόλαος Γαβαλάς, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄ και τις εγκάρδιες ευχαριστίες του προς τον Υπεύθυνο του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης, Αρχιμ. Βενέδικτο Φραγκογιάννη και τους συνεργάτες του.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.