Επίσκεψη στις εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης της οροφής και των πέντε τρούλων ώστε να σωθούν οι μοναδικές τοιχογραφίες του Καθεδρικού Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μητρόπολη Βάρνας και Μεγάλης Πρεσλάβας πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιωάννης σήμερα, Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020.

Οι εργασίες που πραγματοποιούνται στον Ιερό Ναό πραγματοποιούνται για να σταματήσει η εισροή υδάτων, κυρίως από βροχές, εντός του Ναού που καταστρέφουν τις μοναδικές τοιχογραφίες του Ιερού Ναού. Στις επισκευές της οροφής θα πραγματοποιηθούν και επιχρυσώσεις των πέντε μοναδικών τρούλων καθώς και του θόλου του καμπαναριού.

Η αποκατάση των φθορών και οι εργασίες συντήρησης κοστίζουν περίπου 3,2 εκατομμύρια Λεβ Βουλγαρίας, ποσό το οποίο προέρχεται κυρίως από δωρητές ενώ σημαντική θεωρείται και η ενίσχυση του τοπικού δήμου για τις εργασίες. Ακόμα χρηματοδότηση πρόσφερε και το Υπουργικό Συμβούλιο της Βουλγαρίας.

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μετά από ένα χρόνο, ενώ με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βάρνας και Μεγάλης Πρεσλάβας κ. Ιωάννη θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη παράκληση και προσευχή για όλους τους οικοδόμους, τους δωρητές και όσους βοηθάνε στις εργασίες του Ιερού Ναού ό οποίος και θα μείνει ανοιχτός σε όλη τη διάρκεια των εργασιών.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.