ΠΡΟΣΕΥΧΗ: Ήταν μια παρθένα, Πιαμούν στο όνομα, που πέρασε τη ζωή της μαζί με τη μητέρα της, τρώγοντας μέρα παρά μέρα το βράδυ, κλώθοντας το λινάρι. Αυτή αξιώθηκε προφητικού χαρίσματος. Και συνέβη κάποτε στην Αίγυπτο, την εποχή των πλημμυρών, να μάχεται ένα χωριό με ένα άλλο· γιατί διαπληκτίζονταν στη διανομή του νερού, ώστε να επανακολουθούν και φόνοι και τραυματισμοί. Ένα δυνατότερο χωριό λοιπόν επετέθηκε στο χωριό της, κι έρχονταν πλήθος άνδρες με δόρατα και ρόπαλα να το καταστρέψουν.

Και της παρουσιάστηκε Άγγελος αποκαλύπτοντάς της την επίθεση. Και αφού κάλεσε τους πρεσβυτέρους του χωριού τους λέει:

– Να βγείτε να συναντήσετε αυτούς που έρχονται από το τάδε χωριό εναντίον σας, και παρακαλέστε τους να πάψουν τη μάχη.

Οι δε πρεσβύτεροι φοβήθηκαν και, αφού έπεσαν στα πόδια της, την παρακάλεσαν λέγοντάς της:

– Εμείς δεν τολμάμε να τους συναντήσουμε· γιατί ξέρουμε το μεθύσι και την τρέλα τους. Αλλά αν θέλεις να κάνεις έλεος για όλο το χωριό και για το σπίτι σου, βγες η ίδια και συνάντησέ τους.

Εκείνη δεν το δέχτηκε αυτό, αλλά ανέβηκε στο δωμάτιο της και όλη νύχτα στάθηκε συνεχώς προσευχόμενη, χωρίς να γονατίσει, και παρακαλώντας το Θεό έτσι:

Προσευχή: “Κύριε, Εσύ που κρίνεις τη γη, που δεν ευδοκείς σε αδικίες, όταν φτάσει η προσευχή αυτή σ’ Εσένα ας τους καθηλώσει η δύναμη Σου σε όποιο τόπο τους βρει”.

Και περί την πρώτη ώρα, ενώ βρίσκονταν τρία μίλια μακριά, καρφώθηκαν στον τόπο και δεν μπορούσαν να σαλέψουν και αποκαλύφθηκε και σ’ αυτούς ότι αυτό το εμπόδιο τους ήρθε διά των πρεσβειών αυτής· και έστειλαν μήνυμα στο χωριό ζητώντας ειρήνη, και δηλώνοντας:

– Ευχαριστείτε το Θεό και την Πιαμούν που οι ευχές της μας εμπόδισαν.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-2)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.