Με ιδιαίτερη επιτυχία ξεκίνησε την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 στην Θήβα, σύμφωνα με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία από τον Covid-19, το επιμορφωτικό πρόγραμμα υπό τον τίτλο: «ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ (εξομολογητική)», που υλοποιείται από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος, στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης του Ανθρώπινου Δυναμικού της Εκκλησίας – Ανάπτυξη Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων» (κωδικός ΟΠΣ 5073422) του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».

Η έναρξη του προγράμματος, κατόπιν Σεπτής προσκλήσεως του οικείου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου προς το Ι.Π.Ε., πραγματοποιήθηκε στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Βοιωτών Αγίων και Αγίου Ιωάννου του Ρώσσου που βρίσκεται μεταξύ των χωριών Άρματος και Ελεώνος, με την τέλεση του Αγιασμού και την παρουσίαση – εισαγωγή του περιεχομένου και των στόχων του προγράμματος από τον Αναπλ. Διευθυντή του Ι.Π.Ε. Παν. Αρχιμ. Θεολόγο Αλεξανδράκη.

Μετά το πέρας της τελετής του αγιασμού ο Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο πρόσωπο του προκατόχου του, και νυν Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄, εκφράζοντας για μία ακόμη φορά τις ειλικρινείς και εγκάρδιες ευχαριστίες του προς το σεπτό πρόσωπό του. Έκαμε αναφορά στα χρόνια της γνωριμίας και της διακονίας μαζί του, και τόνισε την ακατάπαυστη ροή δυνάμεων, ενδιαφερόντων και οραματισμών του Μακαριωτάτου. Σήμερα, ο ίδιος ο Μακαριώτατος, ως Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ι.Π.Ε., μας χαρίζει ένα παλαιό Του όραμα στην πράξη! Υλοποιεί έναν παλαιό του οραματισμό (που είχε ως Μητροπολίτης της Ι.Μ. Θηβών και Λεβαδείας), και δεν είναι άλλος από την Δια Βίου Μάθηση και εξέλιξη των στελεχών (λαϊκών και κληρικών) της Εκκλησίας μας προς όφελος των ανθρώπων.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.